Printul Ion Ghica, omul care a zugravit pagini impresionante din istoria Romaniei

Marti, 12 August 2014, ora 11:00
910 citiri
Printul Ion Ghica, omul care a zugravit pagini impresionante din istoria Romaniei
Foto: Ampt

La 12 august 1816, cu aproape doua secole in urma, se nastea la mosia parintilor sai din Ghergani (azi in judetul Dambovita) cel care urma sa fie una dintre cele mai marcante personalitati al culturii romanesti din secolul al XIX-lea, Ion Ghica.

Provenea dintr-o familie distinsa. Tatal sau era logofatul Dimitrie Ghica, iar mama, Maria Campeanu, se tragea dintr-o familie de negustori cu dare de mana, care au impodobit orasul cu casele lor si cu palate cum nu s-au mai vazut in Bucuresti.

Doldora de diplome

Familia a dorit ca singurul ei baiat, Ion, sa ajunga invatat de seama. Dupa ce si-a luat licenta in litere la Sorbona, a urmat Conservatorul de Arte din Paris, apoi Facultatea de Stiinte tot din capitala Frantei si in sfarsit Scoala de Mine, care i-a acordat diploma de inginer.

Incarcat cu diplome, a raspuns chemarii Universitatii din Iasi spre a deveni aici profesor. Dar activitatea didactica nu i s-a parut pe masura si a simtit nevoia sa intre in conspiratia din 1848, ...citeste mai departe despre "Printul Ion Ghica, omul care a zugravit pagini impresionante din istoria Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ion Ghica scriitor, #Caragea ciuma, #ciuma epidemie , #Stiri Lifestyle