Printul Harry merge la Polul Sud pentru a-i ajuta pe militarii aliati

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 10:05
1339 citiri
Printul Harry merge la Polul Sud pentru a-i ajuta pe militarii aliati
Printul Harry in misiune in Afghanistan. Sursa foto: Bbc.co.uk

Printul Harry a luat startul intr-o cursa cu scop umanitar in care va sosi luni in Africa de Sud, de unde va pleca intr-o expeditie la Polul Sud in cadrul unei curse cu scop umanitar intre trei echipe de militari raniti britanici, americani si din tari ale Commonwealth-ului, relateaza AFP.

Printul va participa cu echipa britanica la cursa de 335 km care va incepe pe 29 noiembrie si va dura 16 zile. Echipele spera sa ajunga la Polul Sud in jurul datei de 17 decembrie.

Harry, 29 de ani, pilot de elicopter Apache care a fost in Afganistan, va sosi luni in Africa de Sud, iar echipele vor pleca marti la baza aeriana a statiei ruse Novolazarevskaia de pe coastele continentului antarctic, unde vor ramane cateva zile sa se obisnuiasca cu altitudinea si temperaturile joase. Fiecare echipa va avea un indrumator si un ghid polar.

Printul a cucerit deja Polul Nord

Printul Harry conduce asociatia "Walking with the Wounded", care strange fonduri pentru readaptarea militarilor raniti si ii ajuta sa isi gaseasca locuri de munca in sectorul civil. El a lansat marti, in Trafalgar Square din Londra, cursa umanitara spre Polul Sud, salutand "curajul minunat" de care dau dovada toti participantii.

"Acesti oameni vor sa realizeze ceva deosebit si sa dovedeasca celorlalti ca, desi au pierdut o mana, un picior sau altceva care i-a facut sa ajunga invalizi, poti sa faci multe daca vrei", a spus printul.

Participantii la cursa vor parcurge 20 km pe zi, tragand sanii incarcate cu 70 kg. Se vor confrunta cu temperaturi de pana la -35 grade C si vant de 80 km/h.

Inainte de plecarea spre Capetown, duminica, pe aeroportul Heathrow, un veteran al armatei britanice, Ibrar Ali, care si-a pierdut bratul drept in Afganistan in 2007, in urma exploziei unei bombe, a salutat participarea printului Harry la aceasta cursa, aratand ca si-a facut loc cat se poate de firesc in echipa, "fara vreo diferenta intre el si ceilalti".

Harry a participat deja la o cursa umanitara la Polul Nord, in 2011, alaturi de raniti de razboi din aceeasi asociatie, dar s-a intors inainte de finalul expeditiei pentru a fi martor la casatoria fratelui sau, William.

#print Harry Polul Sud, #expeditii print Harry, #militari print Harry, #campanii umanitare print Harry , #Stiri Lifestyle