Printul Charles a invatat sa danseze pe muzica populara romaneasca

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 12:17
1282 citiri
Printul Charles a invatat sa danseze pe muzica populara romaneasca

Printul Charles a invatat cateva miscari "funky" ale unui dans popular local in timpul ultimei sale vacante de cateva zile in Romania, relateaza miercuri Daily Express.

Mostenitorul tronului britanic a asistat in Transilvania la un dans popular al grupului folcloric Heveder, in penultima zi a unei vacante de cinci zile, iar localnicii l-au invatat pe Charles miscarile dansului.

In varsta de 65 de ani, printul este oricand dispus sa danseze. In lunga sa viata de indatoriri oficiale regale, Charles a dansat aproape pe orice ritm, de la breakdance alaturi de adolescenti la un dans saudit al sabiilor, in luna februarie a acestui an.

Printul vede in pastrarea dansurilor si altor traditii populare din Transilvania o modalitate de a atrage turistii si de a aduce mai multa bogatie in regiune.

"Daca traditiile sunt pastrate, ele vor aduce beneficii financiare uriase pentru natiunea dumneavoastra", le-a spus Charles studentilor intr-un discurs tinut cu ocazia acordarii titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti, sambata trecuta.

Charles viziteaza cu regularitate Romania din 1998 si detine aici cateva proprietati, inclusiv un conac vechi de 200 de ani si o casa de oaspeti in Transilvania, aminteste Daily Express.

In Valea Zalanului, unde conacul lui Charles poate fi inchiriat, satenii l-au primit pe print cu mancaruri traditionale in cadrul unei ceremonii organizate intr-o livada mare de mere, iar femeile si copiii i-au cantat cantece populare si i-au oferit o cutie de jucarii pentru nepotul sau, printul George.

#printul charles, #dans romanesc, #vizita Romania Print Charles , #Stiri Lifestyle