Planificarea nuntii pas cu pas

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 17:12
1365 citiri
Planificarea nuntii pas cu pas

Ai deja inelul pe deget si nu ai nici macar cea mai mica idee despre pasul urmator? Acest ghid te va ajuta sa incepi pregatirile pentru nunta.

Anunta familia si prietenii: Este un moment de bucurie, si este normal sa-l impartasesti cu cei dragi tie. Asta ar fi primul pas pe care trebuie sa-l faci dupa ce ai fost ceruta in casatorie.

Impartasiti idei: Stai de vorba cu logodnicul tau, si puneti pe foaie orice idee legata de nunta. Vorbiti despre stilul care va place, cum ati vrea sa fie locatia, si tema nuntii. Inca nu este momentul sa vorbiti despre buget.

Perioada nuntii: Desi nu trebuie sa stabilesti o data chiar acum, este necesar sa te gandesti la o luna sau un sezon in care ai vrea sa te mariti. Asa vei sti cat timp ai sa organizezi nunta. Pentru ca locatia in care va avea loc evenimentul, precum si bugetul nuntii, depind si de numarul de invitati, crearea unei liste cu numele celor care vor fi alaturi de voi, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci.

Bugetul: Acum este momenutul sa vorbiti despre bani. Trebuie sa aflati de la parinti daca sunt dispusi sa va ajute cu o anumita suma de bani. Daca sunteti pe cont propriu, atunci stiti cu siguranta ce va puteti permite.

Organizare: Foloseste o agenda si imparte bugetul pe categorii. Astfel poti nota bugetul pe care il ai pentru fiecare lucru, si ulterior sa scrii si cat ai cheltuit de fapt. Cand suma cheltuita este aproape de limita, te poti gandi la modalitati de a economisi. Vezi din ce categorii poti taia anumite costuri, si la ce esti dispusa sa renunti.

Cununia religioasa: Alegerea unei biserici pentru cununia religioasa este relativ simpla. Este de preferat sa gasesti o biserica in apropiere de restaurant, pentru a nu pierde timp pe drumuri intr-o zi deja aglomerata si plina de agitatie.

Fotograf si cameraman: Cei mai buni fotografi si videografi sunt rezervati cu mult timp inainte, asa ca trebuie sa te ocupi de acest lucru din timp. Cere recomandari de la prieteni, si apoi fa o analiza asupra tipurilor de poze pe care le doresti. Este important sa-i ceri fotografului albume de la alte nunti, pentru a-ti face o idee clara despre stilul lui.

Muzica: Daca alegi o formatie, trebuie sa asculti cum canta live. Multe formatii au spectacole si programe la restaurante, cluburi sau evenimente, asa ca trebuie sa mergi sa le asculti inainte. Afla cati membri sunt in formatie, cate pauze vor lua la nunta, si cum se vor imbraca. Un dj este mult mai ieftin decat o formatie, si mai usor de ales, insa majoritatea cuplurilor prefera formatie live.

Flori si decor: O data ce ai ales locatia, poti stabili si tipul aranjamentelor florale. De obicei, restaurantele colaboreaza cu floristi si vei primi o recomandare, insa te poti uita si pe acest site pentru a vedea diverse modele de buchete.

Alegerea rochiei de mireasa: Cand mergi la proba, ia cu tine mama si o prietena. Doua persoane sunt suficiente, deoarece mai multe pareri te pot da peste cap. Chiar daca sti ce fel de rochie iti doresti, poti incerca si alte stiluri, doar pentru linistea ta. Daca tu crezi ca ai gasit rochia perfecta, nu mai cauta si relaxeaza-te. Nu te indoi de alegerea ta.

Machiajul si coafura le vei alege dupa cumpararea rochiei, insa poti face programare din timp, pentru ca un make-up artist bun este foarte ocupat.

Acestia sunt cei mai importanti pasi in planificarea nuntii. Lucrurile marunte se pot face dupa. Nu uita sa te odihnesti si sa nu te stresezi.

#planificare nunta, #buchete mireasa, #aranjamente nunta, #flori nunta , #Stiri Lifestyle