Piața jocurilor de noroc, în creștere la nivel mondial

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 17:54
629 citiri
Piața jocurilor de noroc, în creștere la nivel mondial
FOTO: pexles.com

Domeniul jocurilor de noroc înregistrează o creștere semnificativă comparativ cu 2021, conform datelor publicate de diverse asociații și operatori care activează la nivel global. În plus, se observă un trend al distracției care s-a mutat în mediul online, chiar dacă și pe segmentul landbased sunt creșteri majore, având în vedere că activitatea s-a reluat la nivelul normal.

Restricțiile ce au apărut începând cu 2020 au făcut ca piața online să crească semnificativ, în timp ce segmentul landbased a fost închis sau a activat cu limitări în 2020 și 2021. Din 2022 situația a revenit la normal, iar bilanțurile financiare publicate în ultima perioadă au demonstrat acest lucru în diverse țări ale Europei.

Spre exemplu, în Lituania veniturile din jocurile de noroc au crescut cu 66% în prima jumătate a anului 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021. Suma a ajuns astfel la 89.3 milioane de euro. Creșterea a fost bazată în principiu pe faptul că locațiile terestre și-au reluat activitatea după eliminarea restricțiilor.

De asemenea, Danemarca a raportat o creștere cu 20% a veniturilor brute din jocuri de noroc în trimestrul 1 din 2022. Suma s-a ridicat la 210 milioane de dolari și însumează atât activitatea din mediul online cât și din cel terestru. O creștere s-a înregistrat și în Portugalia, cu 17%, până la 146.4 milioane de euro.

În Franța, Autoritatea Națională pentru Jocuri de Noroc a anunțat venituri de 10.7 miliarde de euro în 2021, în creștere cu 7% față de anul 2020. Organizația a precizat că această creștere "este determinată în special de entuziasmul pentru pariurile sportive online".

Creștere este și în SUA, unde Asociația Americană de Jocuri a raportat că veniturile din trimestrul 2 din 2022 au crescut cu 3% față de trimestrul 4 din 2021, ajungând la 14.81 miliarde de dolari. În schimb, în Marea Britanie, creșterea a fost de 1% în intervalul aprilie 2022 - iunie 2022, față de trimestrul precedent, pe segmentul online.

Piața online din România are tot mai mulți operatori

Chiar dacă în România nu au fost făcute publice detalii financiare, se poate observa că și în țara noastră piața jocurilor de noroc este în creștere. În special în mediul online, unde sunt 31 de companii care au primit licență din partea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Iar multe companii au chiar mai multe platforme, așa cum este cazul grupului Kindred, care activează în țara noastră atât cu Unibet cât și cu Vlad Cazino.

Mai mult, în anul 2022, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a acordat trei licențe unor operatori noi care au pătruns pe piața din România - Winboss, Player și Nitro Casino. Iar interesul pentru acest domeniu este în continuă creștere.

Având în vedere oferta bogată care există, pentru o informare mai bună a utilizatorilor un segment apreciat este și cel al site-urilor care se ocupă de recenzii și le oferă acestora informații pe baza cărora să se distreze responsabil și informați. Spre exemplu, Cazino Pe Net scrie despre industria de gambling, face recenzii cu ajutorul experților săi, dar în același timp le oferă utilizatorilor și posibilitatea de a se juca la păcănele gratis. Astfel, ei au ocazia să testeze jocurile respective înainte de a lua decizia să le încerce și pe bani reali.

Tot la nivelul anului 2022, impozitarea din domeniul jocurilor de noroc din țara noastră a fost modificată. Utilizatorii plătesc în prezent taxe mai mari la retragere, în timp ce noile prevederi legale i-au afectat și pe operatori, care achită sume mai mari către bugetul de stat. În prezent, gradul de colectare din industria jocurilor de noroc la bugetul de stat este de peste 99%.

#jocuri de noroc, #piata jocuri de noroc , #Stiri Lifestyle