Personalitati din Romania, decorate de Regele Mihai

Vineri, 11 Mai 2012, ora 16:52
4202 citiri
Personalitati din Romania, decorate de Regele Mihai

Regele Mihai a decorat vineri, la Palatul Elisabeta, mai multe personalitati ale vietii politice, diplomatice si culturale, cu prilejul manifestarilor dedicate sarbatoririi Zilei Regalitatii.

Printre acestia s-au numarat liderul grupului liberal din Camera Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu, insotit de mama sa nonagenara si deputatul Theodor Paleologu, care a venit cu fiul sau adolescent Mihai.

Paleologu a marturisit, dupa decorarea sa de catre Regele Mihai cu Medalia Regala "Mihai I pentru Loialitate", ca se gandeste la tatal sau care "a fost primul monarhist declarat in Romania dupa 1989".

"Medalia "Regele Mihai pentru Loialitate" reprezinta un plus in ochii mei pentru ca este vorba de o legatura directa cu persoana Regelui. E o medalie instituita de Regele Mihai I, nu e o decoratie mostenita de la predecesorii sai", a spus Theodor Paleologu.

Calin Popescu-Tariceanu a subliniat faptul ca pentru mama sa, "aflata in preajma sarbatoririi varstei de 90 de ani", tineretea sa a fost marcata de "viata sub coroana Romaniei".

Deputatul liberal s-a declarat "extrem de onorat" de decorarea sa cu cea mai mare distinctie regala de catre Regele Mihai, "Nihil Sine Deo".

Pictorul Stefan Caltia, decorat de Regele Mihai cu "Crucea Casei Regale a Romaniei", s-a declarat foarte emotionat "sa se intalneasca cu regele, cu istoria, cu viitorul".

"Sunt foarte emotionat. Daca ati fost si ieri la acea sarbatoare (n.r. - Garden Party), de Ziua Independentei, de Ziua Regatului ati putut intalni oameni din toata tara, care zambeau, isi priveau frumos, parca erau intr-o alta Romanie. De fapt, era Romania pe care o visam si pe care ne-o dorim. Traiasca Regele!", a spus Stefan Caltia.

Academicianul Cristian Hera, decorat cu distinctia "Nihil Sine Deo", a marturisit ca se simte onorat pentru decoratia primita pentru ca "la o anumita varsta trebuie sa ai forte suplimentare sa te dedici activitatii viitoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#personalitati decorare Regele Mihai, #decoratii Regele Mihai , #Stiri Lifestyle