Papa Francisc, printre cele mai influente personalitati din lume in topul revistei Time

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 11:53
2032 citiri
Papa Francisc, printre cele mai influente personalitati din lume in topul revistei Time

Papa Francisc si presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, se afla pe lista revistei Time a celor mai influente 100 de personalitati ale lumii, alaturi de nume precum cel al fetitei pakistaneze Malala, sotii Obama, raper-ul Jay-Z sau actrita Jennifer Lawrence.

Anul acesta, zeci de artisti, politicieni, sportivi si oameni de afaceri au fost selectati de prestigioasa revista americana, cu deosebirea ca pentru aceasta ocazie speciala au fost realizate sapte coperti diferite ale numarului care va ajunge in chioscuri in 19 aprilie, noteaza vineri ziarul La Verdad.

Revista Time imparte personalitatile in cinci categorii: "titani" precum Jay-Z sau Lebron James, "pionieri" ca femeia de afaceri Marisa Mayer sau doctorita Katherine Luzuriaga, "lideri" precum Barack Obama sau Mario Draghi, "simboluri" ca Malala si Beyonce, si "artisti" ca Christina Aguilera sau Steven Spielberg, intre altii.

"Avem un pastor sincer, simplu si modest precum Iisus sau Sf Francis. Exact de ceea ce aveam nevoie. Traiasca papa", scrie despre fostul cardinal argentinian Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscopul de New York, Timothy Dolan, insarcinat de revista cu profilul Papei Francisc.

Cu profilul lui Pena Nieto a fost insarcinat fostul guvernator de New Mexico Bill Richardson, care asigura ca presedintele mexican a stiut sa-si atraga sprijinul cetatenilor sai, desi in campania electorala a fost atacat pentru ca este prea sexy iar sotia lui arata ca un personaj de telenovela.

"El imbina carisma lui (Ronald) Reagan, cu intelectul lui Obama si harul politic al lui (Bill) Clinton. Un lider de urmarit", scrie Richardson, care enumera propunerile lui Pena Nieto privind reformarea sectorului energetic si telecomunicatiile, alaturi de "Pactul pentru Mexic" incheiat cu opozitia in decembrie.

Liderul nord-coreean si directorul Asociatii Nationale a Armelor (NRA) din SUA se regasesc si ei in clasamentul Time

Time il include anul acesta si pe judecatorul brazilian Joaquim Barbosa, primul magistrat de culoare care prezideaza Curtea Federala Suprema, cea mai inalta instanta judiciara a tarii, si despre care revista asigura ca este mai celebru decat orice "fotbalist sau vedeta pop" iar fata lui a fost masca cea mai populara la Carnavalul de anul acesta.

La categoria "simboluri" Time o mentioneaza anul acesta pe Malala, adolescenta pakistaneza atacata pentru ca a aparat dreptul fetelor la educatie si despre care Chelsea Clinton asigura ca talibanii "nu au reusit sa o transforme in martira, dar au facut din ea un simbol".

Lista din 2013 ii include si pe directoarea de operatiuni a Facebook, Sheryl Sandberg, consiliera delegata la Yahoo, Marissa Mayer, pe designer-ul new yorkez Michael Kors si pe "Mozartul sahului", norvegianul Magnus Carlsen.

Alaturi de ei primesc o mentiune speciala laureata Premiului Nobel pentru Pace, birmaneza Aung San Suu Kyi, presedintii Chinei, Xi Jinping, si Filipinei, Noynoy Aquino, dar si personaje "negative" precum nord-coreeanul Kim Jong-un si directorul puternicei Asociatii Nationale a Armelor (NRA), Wayne LaPierre.

Revista ii reaminteste totodata pe vicepresedintele american, Joe Biden, pe prima doamna Michelle Obama, congresmana Gabrielle Giffords, actorul Daniel Day-Lewis, cantaretul Justin Timberlake si ducesa de Cambridge, Katherine Middleton, alaturi de alte personalitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#personalitati influente in lume, #Top revista Times personalitati, #influenta Papa Francisc , #Stiri Lifestyle