Olanda: Iahtul lui Steve Jobs, care fusese retinut la chei, este liber sa plece

Marti, 25 Decembrie 2012, ora 14:07
2211 citiri
Olanda: Iahtul lui Steve Jobs, care fusese retinut la chei, este liber sa plece

Impresionantul iaht al lui Steve Jobs, botezat "Venus", care fusese retinut la chei din cauza unui litigiu pentru facturi neplatite catre designerul francez Philippe Starck, este liber sa plece. Este o solutie temporara la care au ajuns partile, a anuntat luni avocatul olandez al mostenitorilor lui Steve Jobs, citat de AFP.

"Venus nu mai este sub sechestru", a declarat AFP Gerard Moussault, avocatul in Olanda al mostenitorilor fondatorului companiei Apple. "A fost gasita o solutie si s-a depus o garantie intr-un cont bancar pentru ca vasul sa poata pleca", a adaugat el, refuzand sa precizeze la cat se cifreaza garantia.

Iahtul de circa 70 m lungime a fost sechestrat in urma litigiului intre mostenitorii lui Steve Jobs - vaduva sa, Laurene Powell Jobs, si cei trei copii ai lor, Reed, Erin si Eve - si designerul francez Philippe Starck, care a proiectat interiorul vaporului. Mostenitorii lui Jobs considera ca designerul ar trebui platit cu un procent din costul total al navei, adica cu 6% din costul estimat de 100 milioane de euro, iar Starck apreciaza ca trebuie sa primeasca o suma fixa, de 9 milioane de euro.

Vaporul a fost construit de santierul naval olandez "Royal de Vries", intr-un mic port din sud-vestul orasului Amsterdam. Philippe Starck afirma in 2011 ca lucreaza la conceptia iahtului, mentionat in biografia lui Steve Jobs scrisa de Walter Isaacson. "Stiu ca pot muri si lasa pe Laurene cu un vapor construit pe jumatate, a spus Jobs, citat in biografie, dar trebuie sa continui pentru ca, daca nu as face-o, ar insemna sa admit ca voi muri in curand."

#iaht Steve Jobs, #sechestru avere Steve Jobs, #mostenitori Steve Jobs , #Stiri Lifestyle