Neflix a pierdut 39 de milioane de euro din cauza scandalului sexual in care e implicat Kevin Spacey

Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 15:29
1202 citiri
Neflix a pierdut 39 de milioane de euro din cauza scandalului sexual in care e implicat Kevin Spacey

Scandalul sexual in care este implicat actorul Kevin Spacey a afectat compania Netflix in plan financiar, ducand la pierderi de 39 de milioane de dolari in cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2017.

Spacey este anchetat de politie in urma unor acuzatii recente legate de comportament sexual neadecvat, agresiune si hartuire sexuala, aminteste nme.com.

Dupa aparitia primelor acuzatii la adresa actorului, Netflix a sugerat ca show-ul sau de succes, "Culisele puterii/House Of Cards" va continua cu cel de-al saselea si ultimul sezon, fara implicarea lui Spacey.

Netflix a decis, de asemenea, sa anuleze lansarea filmului "Gore", produs de Spacey si in care actorul urma sa interpreteze rolul principal. Filmul se afla in postproductie.

Potrivit Deadline, desi compania nu a specificat cauzele exacte ale pierderii financiare, luni, in cadrul prezentarii raportului financiar din cel de-al patrulea trimestru, o sursa care cunoaste situatia a confirmat ulterior ca a fost vorba despre ultimele episoade din "House of Cards" si lungmetrajul "Gore".

David Wells, CFO al Netflix, a spus ca "acest tip de scaderi sunt obisnuite in productia de continut". "Pur si simplu nu am mai avut o scadere de o asemenea magnitudine si legata de o resetare sociala dupa un scandal de hartuire sexuala. Asa ca a fost neobisnuit din acest punct de vedere", a adaugat el.

Saptamana trecuta, a fost anuntat ca o noua ancheta in cazul lui Spacey a fost deschisa de politia din Londra. Aceasta este cea de-a treia ancheta in care este implicat actorul.

Totusi, cresterea masiva a numarului de abonati din ultimul trimestru a antrenat o crestere a pretului actiunilor Netflix care au dus valoarea de piata a companiei la peste 100 de miliarde de dolari. Compania americana a atras 8,33 de milioane de abonati noi in ultimul trimestru din 2017. Cea mai mare parte a acestora, 6,26 de milioane, vin din afara Statelor Unite ale Americii. Sfarsitul lui 2017 a gasit Netflix cu 117,6 milioane de abonati in toata lumea.

Citeste mai departe despre "Neflix a pierdut 39 de milioane de euro din cauza scandalului sexual in care e implicat Kevin Spacey" pe Ziare.com.

#Neflix Kevin Spacey scandal, #Kevin Spacey scandal sexual , #Stiri Lifestyle