Mos Craciun va vizita 1,6 miliarde de copii. Hartia pentru cadouri, de sase ori distanta de la Pamant la Luna

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 19:06
4006 citiri
Mos Craciun va vizita 1,6 miliarde de copii. Hartia pentru cadouri, de sase ori distanta de la Pamant la Luna

Mos Craciun va vizita 1,6 miliarde de copii intr-o singura seara, ceea ce inseamna o medie de 5.556 de case pe secunda, se arata intr-un ghid amuzant al Craciunului, pus la punct de o echipa de oameni de stiinta din Marea Britanie.

O echipa de ingineri si economisti britanici a conceput "stiinta lui Mos Craciun", sub forma unui ghid amuzant cu date stiintifice despre ce se intampla in seara in care toti copiii primesc un cadou, informeaza dailymail.co.uk.

Astfel, oamenii de stiinta au calculat ca Mos Craciun va trebui sa faca 640 de milioane de opriri, luand in calcul faptul ca fiecare familie are in medie intre 2 si 3 copii.

Expertii au estimat ca un elf are nevoie de 10 secunde pentru a impacheta un cadou, iar la aceasta viteza, este nevoie de 3.000 de elfi care sa lucreze opt ore pe zi, timp de un an, ca sa impacheteze doua CADOURI pentru fiecare copil.

Daca Mos Craciun ar oferi doua cadouri fiecarui copil, elfii vor avea nevoie de 80 de centimetri de hartie de impachetat, ceea ce inseamna un total de peste 2,5 milioane de kilometri de hartie.

Aceasta suprafata este suficienta pentru a inconjura lumea de 60 de ori si reprezinta de sase ori distanta de la Pamant la Luna.

Daca Mos Craciun ar trebui sa pastreze toate cadourile intr-un depozit, presupunand ca fiecare cadou ocupa o suprafata medie de 0,008 metri cubi, depozitul ar ocupa un spatiu echivalent cu suprafata ocupata de 240.000 de autobuze.

"Craciunul se apropie si ne-am gandit ca faptul de a calcula <> este o modalitate nemaipomenita pentru a le arata tinerilor, parintilor si chiar lui Mos Craciun cat de importante sunt stiinta, matematica, ingineria si tehnologia", a declarat Paul Jackson, directorul adjunct al fundatiei EngineeringUK, care a participat la studiu.

#mos craciun, #cadouri craciun , #Stiri Lifestyle