Miliardarii romani zboara cu avioane private. Vezi cele mai scumpe achizitii

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 12:28
8936 citiri
Miliardarii romani zboara cu avioane private. Vezi cele mai scumpe achizitii
"Masinile" bogatilor

Miliardarii din Romania cheltuiesc zeci de milioane de euro pe avioane private, cu care pot ajunge oriunde in lume in cateva ore. Limuzina sau elicopterul par deja de moda veche, daca judecam dupa optiunile lu Tiriac, Patriciu sau Ioan Niculae.

In Romania, sunt inregistrate peste 80 de avioane private, multe dintre acestea costand intre 50.000 si 1 milion de euro. Vedeta este, insa, un Bombardier Global 5000 care ii apartine milionarului Ion Tiriac. Pretul avionului este de 30 de milioane de euro.

Ion Tiriac - avion de 30 milioane de euro

Fostul jucator de tenis si hochei a ajuns unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri romani. Acesta este primul roman care a ajuns in Topul Forbes al miliardarilor lumii, avand in prezent o avere de 1,5 miliarde de euro.

Avionul lui Tiriac, un Bombardier Global 5000, valoreaza nici mai mult, nici mai putin de 30 de milioane de euro. Acesta poate zbura 11.000 de kilometri fara sa necesite o oprire si atinge 900 km/h. Tiriac poate da o petrecere in acest avion, capacitatea sa fiind de 20 de locuri.

Dinu Patriciu - avion de 12 milioane de euro

Patriciu este binecunoscut pentru afacerile sale din domeniile imobiliar, industrie si mass-media, acesta aparand in topurile Forbes ca fiind cel mai bogat roman, avand o avere ce o depaseste pe a lui Tiriac.

Patriciu are un Bombardier Challenger CL-604, care merge cu o viteza medie de 882 km/h si poate ajunge pana in SUA fara oprire. Capacitatea aeronavei etse de 19 locuri.

Ioan Niculae - avion de 14 milioane de euro

Niculae, unul dintre cei mai mari agricultori din Romania, are o avere estimata la 1,25 miliarde de euro. Pentru a ajunge de la un teren la altul, acesta si-a cumparat un avion de 14 milioane de euro. Aeronava, un Hawker 900 XP, de 13 locuri, poate zbura fara oprire 4.900 km si prinde o viteza medie de 830 km/h.

Avionul poate fi inchiriat de orice doritor prin firma Inter Aviation.

Viorel Catarama - avion de 8 milioane de euro

Catarama, cunoscut pentru afacerile cu mobilier, are o avere de "doar" 170 de milioane de euro, asa ca si-a permis un avion mai ieftin, de 8 milioane de euro.

Aeronava are o capacitate de 8 locuri si poate zbura fara intrerupere 3.650 km cu o viteza maxima de 796 km/h.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion privat, #top bogati romania, #top avioane, #averi romania, #pret avion privat , #Stiri Lifestyle