3 mijloace de transport perfecte pentru cei care vor să scape de traficul infernal

Miercuri, 17 August 2022, ora 10:12
544 citiri
3 mijloace de transport perfecte pentru cei care vor să scape de traficul infernal
FOTO Shutterstock

Viata in marile orase este din ce in ce mai aglomerata, exact ca si strazile. Insa, pe cat de multe optiuni avem de a ne petrece timpul liber si, mai ales, obligatiile zilnice, cu atat timpul petrecut in trafic este mai mare si mai frustrant. Nu este de mirare ca oamenii cauta in permanenta alternative de transport, care sa-i scuteasca de timpii morti.

Multora dintre noi ne place viata moderna traita in marile orase, datorita facilitatilor disponibile si a optiunilor multiple de petrecere a timpului liber. Cu cat un oras cunoaste o dezvoltare mai spectaculoasa, cu cat viata cetatenilor sai se schimba.

Totusi, aglomeratia din oras si mai ales din trafic este de ceva ani o provocare pentru cetateni, motiv pentru care multi au ales sa se mute impreuna cu familia in alt mediu, in zonele limitrofe sau chiar mai departe, la tara. Chiar si asa, marile orase atrag anual un numar mare de oameni care fie fac naveta, fie se muta efectiv aici, datorita ofertei bogate de locuri de munca.

Calitatea vietii urbane este cea care atrage in permanenta tinerii aflati la inceput de drum, atat personal, cat si profesional. Cei care isi doresc sa-si construiasca o cariera vor cauta mereu, pe langa multiplele optiuni de angajare, si cat mai multe optiuni de distractie, cultura si sport. Tot mai multi tineri inteleg faptul ca, pentru a evolua, au nevoie de o dezvoltare armonioasa multilaterala, punand accent pe avantajele vietii urbane.

Totusi, pentru a putea face fata traficului infernal, oricat de aproape ar locui de centrul orasului sau de locul de munca, acestia cauta in permanenta alternative la transportul cu autoturismul propriu, din diverse motive. Cel mai important este faptul ca orasele sunt sufocate de numarul mare de masini aflate zilnic in trafic si ca timpul petrecut pana la job este de multe ori mai mare de cateva ori decat ar fi normal.

Astfel, cei care au renuntat la masina personala au gasit cateva alternative care ii ajuta din punct de vedere al timpului petrecut in trafic:

Bicicleta electrica

Este perfecta pentru cei care iubesc bicicleta inca din copilarie, dar care nu vor sa ajunga transpirati la munca dimineata. Cei care aleg sa-si cumpere biciclete electrice parcurg distantele mult mai repede, nu isi fac griji pentru disponibilitatea locurilor de parcare si, mai ales, le pot folosi in weekenduri la munte pentru petrecerea timpului in aer liber.

Trotineta electrica

Fie ca aleg sa o cumpere sau o folosesc ocazional pe cea inchiriata prin aplicatiile arhicunoscute, trotineta electrica este preferata mai toti tinerii din ziua de azi. Este un mijloc de transport utilizat de multe persoane, de la copiii care o folosesc pentru distractie, pana la cei care se folosesc de ea pentru a merge la job dimineata si a parcurge cat mai repede cativa kilometri.

Bicicleta clasica

A fost prima alternativa gasita de cei exasperati de timpul petrecut in trafic. Inca de acum cativa ani, un numar mare de angajati au ales transportul cu bicicleta la munca, renuntand astfel la masina personala si la mijloacele de transport in comun. Pedalarea zilnica este un mod excelent mod de a face miscare, combinand astfel utilul cu placutul.

Cei care iubesc vibratia marilor orase, se pot bucura din plin de facilitatile pe care acestea le ofera, avand in permanenta acces la festivaluri, piese de teatru in premiera, restaurante de lux si parcuri perfecte pentru petrecerea timpului liber. Astfel, pentru a evita cat mai multe dintre dezavantajele aduse de traiul modern, ei trebuie doar sa gaseasca solutii practice pentru a trai viata dorita.

#mijloace de transport, #trafic , #Stiri Lifestyle