La Cisnadie, mesterii ciocolatieri au inceput productia de conserve de ciocolata

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 18:15
2812 citiri
La Cisnadie, mesterii ciocolatieri au inceput productia de conserve de ciocolata

In atelierul ciocolatierilor de la Pralin, din orasul Cisnadie (judetul Sibiu), a inceput productia primelor conserve de ciocolata in care se aseaza opt inimioare fiecare de cate 10 grame, cu arome si culori diferite, pentru Valentine's day.

Inimioarele din ciocolata sunt realizate din cea mai fina ciocolata, adusa din Belgia, de la liderul mondial, Callebaut, a precizat miercuri, pentru Agerpres, Florin Balan, managerul firmei si singurul roman invitat la toate editiile World Chocolate Masters.

"De ce inimi la conserva? Pentru ca orice lucru banal poate fi extraordinar in preajma Valentine's. Un lucru banal poate fi transformat intr-un cadou foarte frumos. Din cunostintele mele, conserve de ciocolata nu mai exista in Romania, doar noi le producem. Peste tot unde le-am prezentat, lumea a fost socata pozitiv si oamenii s-au grabit sa ne intrebe: cand ni le trimiteti si noua?", a explicat ciocolatierul Florin Balan.

Iubitori ai ciocolatei din Bistrita si Cluj se pot bucura mai repede de cel mai dulce afrodisiac, deoarece primele inimi la conserva sunt in drum spre cele doua localitati.

Aceste conserve in materie de cadouri de ciocolata de Valentine's day costa patru euro. Avantajul este ca dragostea la ... cutie se poate pastra mult mai mult, iar inimioarele se pot savura si la vara, peste sase luni, pentru ca vor fi in termenul de garantie. Spre deosebire de o cutie de conserva obisnuita, aceasta este comestibila, fiind realizata din ciocolata neagra, iar capacul se desface usor, fara cheita.

Prima reactie a celor mai sofisticati consumatori de delicatese de ciocolata de la noi a fost surpriza: dragostea se poate pastra chiar si intr-o banala conserva de sardine. Pentru cei care prefera surprizele pe jumatate, ciocolatierii de la Cisnadie au inventat si cesti de cafea, umplute cu inimi de ciocolata. Desigur, cesti din ciocolata.

"Mi-a placut ideea cand am vazut forma initiala. Prima data am pus fructe de mare de ciocolata in conserva. Prima data cand vezi conserve, te gandesti la pesti. Sunt cutii de sardine, insa facute din ciocolata. Surpriza este maxima cand deschizi aceste cutii. Este foarte frumos. Ceasca este banala. Dar prin continut...Poti sa iei un borcan in care pui un buchet de flori foarte frumoase, dar niciodata nu o sa vezi borcanul. Este un mod de a expune, de a arata ca un lucru banal poate fi extraordinar. Asa e si cu cutia de conserve", povesteste Florin Balan.

Dupa ce au adus prima data in Romania, in urma cu zece ani, alfabetul iubirii, Kamasutra, ciocolatierii de la Cisnadiedin ciocolata au vrut sa surprinda din nou.

Kamasutra de ciocolata este produsul vedeta de Valentine's day, care a batut recorduri de vanzari in ultimul deceniu, facuta la Cisnadie.

#conserve ciocolata, #producatori ciocolata, #conserva inimi ciocolata , #Stiri Lifestyle