Johnny Hallyday a fost condus pe ultimul drum. Presedintele Macron: A fost o parte din noi, este destinul francez

Sambata, 09 Decembrie 2017, ora 16:47
1201 citiri
Johnny Hallyday a fost condus pe ultimul drum. Presedintele Macron: A fost o parte din noi, este destinul francez
Foto: Facebook / Johnny Hallyday

Presedintele francez Emmanuel Macron a salutat memoria cantaretului Johnny Hallyday inaintea slujbei religioase de inmormantare, in fata unei multimi dezlantuite care a scandat "Johnny, Johnny!".

Vedeta rock franceza Johnny Hallyday a incetat din viata pe 6 decembrie, la varsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar, a anuntat sotia sa.

In timpul discursului tinut sambata, presedintele Macron a salutat fanii cantaretului precum si familia: "Acest doliu este mai intai al vostru", a spus el adresandu-se sotiei si copiilor muzicianului. "Johnny a fost o parte din noi insine; este destinul francez", a declarat seful statului, in fata unei taceri respectuoase a fanilor prezenti si inainte de a incheia cerand aplauze pentru a saluta memoria lui Johnny Hallyday.

Cortegiul a fost asteptat in fata Bisericii Madeleine de cei doi copii ai lui Johnny, Laura Smet si David Hallyday. La ceremonie au participat fosta sotie a starului, Sylvie Vartan, Nathalie Baye, mama Laurei Smet, Laeticia Hallyday, alaturi de fiicele sale adoptate impreuna cu Johnny, Joy si Jade.

Au asistat la ceremonie si prietenul, "fratele" lui Johnny Hallyday, Eddy Mitchell, apropiati, printre care Guillaume Canet, Marion Cotillard, Line Renaud, Jean Dujardin, Jean-Louis Aubert, Mimie Mathy, Orlando, Michael Youn, Nagui, Salvatore Adamo sau Mathilde Seigner. Jean Reno a stat alaturi de fiicele lui Johnny.

De asemenea, prezenti au fost si ministrul Culturii, Francoise Nyssen, Nicolas Sarkozy, alaturi de sotia sa, Carla Bruni, Francois Hollande, impreuna cu Julie Gayet, si prim-ministrul Edouard Philippe.

Escortat de 700 de motociclisti, cu banderole negre, dricul in care a fost asezat sicriul alb a coborat bulevardul Champs-Elysees in aplauzele multimii.

Pe scena instalata in fata bisericii, formatia lui Johnny a cantat "live", potrivit dorintei lui Johnny Hallyday, una dintre piesele sale reprezentative: "Toute la musique que j'aime", cantata in cor de multimea de fani. Au urmat alte titluri de pe albumele care s-au vandut in peste 100 de milioane de exemplare in 57 de ani de cariera: "Le penitencier", "Gabrielle", "Ma gueule", "Marie".

"Omagiul popular" adus lui Johnny Hallyday a fost organizat de familie impreuna cu Brigitte Macron.

Mesajul "Merci Johnny" va fi proiectat pe Turnul Eiffel de-a lungul weekendului.

Johnny Hallyday va fi inhumat la Saint-Barthelemy, acolo unde familia are o proprietate si unde artistul si-a petrecut ultima vacanta.

Jean-P ...citeste mai departe despre "Johnny Hallyday a fost condus pe ultimul drum. Presedintele Macron: A fost o parte din noi, este destinul francez" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Johnny Hallyday inmormantare , #Stiri Lifestyle