Îngrijirea pielii sensibile în sezonul cald

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 17:11
467 citiri
Îngrijirea pielii sensibile în sezonul cald
piele sensibila FOTO: shutterstock.com

Pe timp de vară, atunci când ziua este mai lungă și avem de-a face cu vreme foarte călduroasă, pielea este afectată în mod diferit. Acești factori pot avea un impact asupra pielii sensibile, de aceea este recomandat ca aceasta să fie îngrijită în mod corespunzător. Respectând câteva reguli simple, poți evita arsurile sau iritațiile ce pot apărea în această perioadă.

Folosește întotdeauna protecție solară ridicată

Protecția pielii împotriva soarelui este un lucru esențial, pentru a preveni îmbătrânirea prematură și a evita alte probleme serioase care pot apărea. Folosirea unui produs de protecție solară este importantă oricând ne expunem la soare, chiar și pe timp de iarnă. În sezonul cald, este necesar un SPF mai ridicat, iar acest aspect nu trebuie neglijat, în special în cazul pielii sensibile.

Pentru o îngrijire corespunzătoare împotriva soarelui, poți încerca o protecție solară pentru piele sensibilă cu un SPF de minimum 30, cu spectru larg de protecție. Acest lucru înseamnă că produsul va apăra pielea împotriva celor două tipuri de raze ultraviolete nocive, UVA și UVB. Aplică produsul o dată la două ore.

Folosește machiaj cu protecție solară

Pe timp de vară, poți folosi o cremă hidratantă nuanțatoare cu un SPF de minimum 30 sau o pudră cu spectru larg de protecție. Deși pudra este de ajutor, nu este recomandat să o folosești ca unică sursă de protecție solară.

Așadar, poți folosi pudra pentru a asigura un strat adițional de protecție împotriva soarelui. Totuși, este important să respecți instrucțiunile de aplicare pentru a-i asigura eficacitatea. Înainte de a o aplica, asigură-te că folosești o cantitate suficientă de produs pentru ca acesta să funcționeze.

Nu uita de hidratare

Deși aerul nu este la fel de uscat în timpul verii ca în timpul iernii, pielea se poate deshidrata și în sezonul cald. De aceea, este important să nu uiți de crema hidratantă. În general, în sezonul rece se folosesc variantele cu o textură mai densă, dar acestea pot lăsa o senzație de ten încărcat atunci când vremea este caldă.

În această situație, poți folosi o formulă mai ușoară, cu textură lejeră. Pentru protecție suplimentară, alege o variantă cu SPF, dar este important să reții că acesta nu poate înlocui un produs special pentru protecție solară. Alege o cremă hidratantă cu SPF de minimum 30 și asigură-te că o aplici o dată la două ore dacă te vei expune la soare.

Poartă haine și accesorii cu protecție solară

Folosirea produselor cosmetice este esențială pe timp de vară, dar alegerea unor haine potrivite asigură și mai multă protecție. Poartă pălării cu boruri largi pentru a proteja de soare fața și ochii. Ochelarii de soare sunt și ei de mare ajutor, așa că alege o pereche cu filtru UV 400.

De asemenea, țesăturile dense precum denimul sau croielile largi în culori închise asigură cea mai bună protecție împotriva soarelui. Având în vedere că astfel de haine nu sunt tocmai confortabile în timpul unui val de căldură, alege îmbrăcăminte specială care absoarbe sau blochează razele UV.

Pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire specială, în special în timpul verii, atunci când este expusă la soare puternic și temperaturi foarte ridicate. Regula de bază este folosirea unui produs cu protecție solară ridicată, precum și a altor produse cu formulă delicată care să o protejeze în mod corespunzător.

Referințe:

Mayer, Beth Ann. “8 Simple Steps to Radiant Summer Skin.” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/health/beauty-skin-care/the-ultimate-summer-skin-care-routine-in-8-simple-steps. Published July 7, 2021. Accessed July 16, 2021.

Imaginea poate fi descărcată de aici.

#piele, #piele sensibila, #ingrijire piele , #Stiri Lifestyle