Idei ce jucării pentru copii! Ce jucării să alegi pentru cei mici

Marti, 20 Decembrie 2022, ora 18:00
1342 citiri
Idei ce jucării pentru copii! Ce jucării să alegi pentru cei mici
FOTO: freepik.com

Crăciunul este despre prăjituri cu aromă de scorțișoară, cozonaci și cadouri. Dar este, mai ales, despre bucuria copiilor care descoperă jucăriile aduse de Mos Crăciun și lăsate sub brad.

După cum este de așteptat, copiii sunt mai entuziasmați despre această perioadă decât adulții. Cei mici așteaptă această zi cu o nerăbdare cum rar întâlnești și și-ar dori să sărbătorească Crăciunul zilnic. Însă, deși pentru ei este o zi de bucurie și joacă, pentru adulți este o perioadă stresantă, din cauza pregătirilor specifice, dar și a goanei după cadourile pentru copii. Din fericire, există câte ceva pentru fiecare micuț de pe lista Moșului, indiferent de buget și vârsta copiilor. De la Elsa zburătoare, la nisip kinetic și până la jocuri de societate sau de construcție, ai de unde alege. Iată câteva idei de jucării copii din care să te inspiri.

Idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Dacă ești în căutarea unor cadouri copii, am pregătit pentru tine câteva idei de cadouri din care sa te inspiri. Sperăm să-ți fie utilă selecția noastră de cadouri de Crăciun pentru copii.

Păpușă Elsa zburătoare

Păpușile zâne zburătoare au făcut și continuă să facă furori printre copiii de toate vârstele. Aceasta poate fi un cadou perfect pentru fetița ta. Iar dacă este pasionată de celebrul desen animat, Regatul de Gheață, îi poți achiziționa o păpușă Elsa zburătoare.

Jucăria poate fi pornită printr-o simplă apăsare de buton și poate di controlată foarte ușor cu ajutorul palmelor. În funcție de mișcările mâinii, jucăria va dansa în aer și va zbura.

În plus, nu trebuie să-ți faci griji că va fi necesar să achiziționezi mereu baterii, deoarece păpușa are încărcare prin cablu USB.

Unicorn de pluș mergător și muzical

Unicornul de pluș mergător și muzical este o jucărie simpatică care cântă și se mișcă, copiii fiind fascinați de acesta, cu atât mai mult cu cât întruchipează un animal magic.

Unicornul este o jucărie interactivă, perfectă pentru copiii de vârste mici. Aceasta îi ajută pe micuți să-și dezvolte abilitățile mentale, cognitive și motorii.

În plus, sunetele pe care acesta le scoate, cântecele și abilitatea de a se mișca precum un cal adevărat, îi va fascina pe cei mici.

Nisip kinetic cu forme incluse

Nisipul kinetic este, fără îndoială jucăria momentului. Această invenție îi ajută pe cei mici să se bucure de posibilitatea de a se juca în nisip fără să distrugă locuința. Este o adevărată invenție în materie de jucării pentru copii. Nisipul kinetic este un nisip special, iar modelarea cu ajutorul acestuia și a formelor este un proces distractiv și interesant, mai ales ca nisipul vine în diverse culori.

Avantajul acestui nisip este că poate fi reutilizabil pe o perioadă îndelungată și este non-toxic și ecologic.

Jenga, un joc de societate simplu și distractiv

Jenga este un joc de societate celebru în toată lumea. Este un joc simplu, ce poate fi jucat de întreaga familie. Acesta este creat în totalitate din blocuri din lemn, netratate cu substanțe toxice, fiind sigur pentru copii.

Jocul presupune scoaterea cuburilor din lemn, din turn, și plasarea acestora deasupra turnului, astfel încât acesta să nu se prăbușească.

Este un joc distractiv care favorizează dezvoltarea gândirii strategice și logica copiilor.

Set de construcție

Seturile de construcție sunt perfecte pentru copiii mi mari, de peste 5-7 ani, în funcție de complexitate. Fie că alegi un set din lemn, din metal sau din plastic, copilul se va distra în timp ce asambleză piesele acestuia. Poți alege un vapor, precum cel din imagine, sau poți alege un avion, un obiectiv turistic important (precum Turnul Eiffel). Indiferent de alegere, însă, jocul îi ajută pe copii să-și dezvolte creativitatea și să concentrarea.

Ba mai mult, aceste jocuri îmbunătățesc imaginația și gândirea tridimensională, dezvoltă inteligența logico-matematică și le oferă prilejul perfect pentru a se amuza și chiar pentru a se distra jucându-se împreună cu ceilalți membri ai familiei.

ATENȚIE! Seturile de construcții de acest tip NU sunt recomandate copiilor mai mici de 5 ani, deoarece conțin piese mici care pot fi înghițite.