Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IBM: Computerele vor vedea, auzi, gusta, mirosi si simti in 5 ani

IBM: Computerele vor vedea, auzi, gusta, mirosi si simti in 5 ani


PC-urile si smartphone-urile din ziua de astazi pot fae multe lucruri, de la a-ti comunica vremea din Zimbabwe in milisecunde, pana la a-ti cumpara cafeaua de dimineata. Dar roaga-le sa-ti detecteze mirosul unei supe delicioase si s-au pierdut.

Acest lucru se va schimba in cinci ani de-acum inainte, spune IBM. Computerele, in acel moment, vor fi mult mai constiente de lumea inconjuratoare si o vor putea intelege. Lista anuala IBM "5 in 5", prin intermediul careia compania anunta cinci tendinte care vor schimba viitorul, arata exact ca lista celor cinci simturi umane, potrivit Mashable.

IBM estimeaza ca masinile vor putea vedea, auzi, gusta, mirosi si simti.

Cele cinci simturi sunt toate parte a unui mare concept: computerele cognitive, care implica faptul ca masinile vor experimenta lumea asa cum o face si omul. Spre exemplu, un computer cognitiv nu va vedea o pictura ca o colectie de puncte matematice, oranduite intr-o logica determinata de functii, ci va vedea lucrarea ca pe o pictura si isi va putea da seama si ceea ce reprezinta sau ceea ce inseamna.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1896 ori