Iasi, "Oras european al sportului 2012"

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 13:09
2729 citiri
Iasi, "Oras european al sportului 2012"

Municipiul Iasi, alaturi de orase precum Bilbao, Firenze sau Charleroi a primit titlul de "Oras european al sportului 2012" din partea European Capitals of Sport Association (ACES).

"Capitala europeana a sportului" in 2012 va fi Istanbul. Ceremonia de decernare a premiilor pentru s-a desfasurat in cladirea Parlamentului European, in prezenta a aproximativ 400 de persoane.

In cadrul aceluiasi eveniment, Iasiul a primit distinctia de "Oras european al sportului 2012" alaturi de alte noua mari orase din Uniunea Europeana, precum Bilbao (Spania), Castellon (Spania), Charleroi (Belgia), Firenze (Italia), Liberec (Cehia), Pescara (Italia), Preston (Regatul Marii Britanii), s-Hertogenbosch (Olanda), Viterbo (Italia).

Iasi este singurul oras din tara care a primit aceasta distinctie de "Oras european al sportului".

Proiectul, care s-a bucurat si de sustinerea unui numar important de europarlamentari, apartine European Capitals of Sport Association (ACES), sprijinit de Comisia Europeana si are ca scop incurajarea administratiilor locale din marile orase europene, in cadrul eforturilor de dezvoltare a unei infrastructuri sportive accesibile tuturor celor care vor sa duca o viata sanatoasa.

#Iasi capiata europeana sport 2012, #distinctii europene Iasi, #infrastructura turistica Iasi , #Stiri Lifestyle