Germania va introduce optiunea de "gen nedeterminat" pe certificatele de nastere

Luni, 19 August 2013, ora 12:29
1920 citiri
Germania va introduce optiunea de "gen nedeterminat" pe certificatele de nastere

Germania este pe cale de a deveni prima tara din Europa care va incepe sa ofere parintilor posibilitatea de a alege o a treia optiune privind genul pe certificatele de nastere ale nou-nascutilor, in plus fata de optiunile standard de "masculin" sau "feminin", relateaza The Independent.

Optiunea "gen: 'spatiu gol' " urmeaza sa fie introdusa in Germania incepand din luna noiembrie intr-o incercare de a permite copiilor nascuti cu caracteristici de ambele sexe de a decide daca doresc ce caracteristici sa le fie luate in considerare ulterior in viata. Noua lege prevede, de asemenea, ca indivizii sa poata opta sa ramana de gen nedeterminat toata viata.

Cu toate acestea, autoritatile germane nu au decis inca in ce fel legea va afecta felul in care genul unei persoane este descris pe alte documente-cheie personale, cum ar fi pasapoarte, care inca solicita titularilor sa bifeze fie genul masculin, fie cel feminin.

Pe de alta parte, Germania a ratat sa devina prima tara din lume care introduce un gen "nedeterminat". Titlul a fost revendicat recent de Australia, care a prezentat cadrul juridic privind recunoasterea acestui gen cu doar sase saptamani in urma.

Silvan Agius, director la ILGA Europe (the European chapter of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), a declarat pentru Der Spiegel ca, desi Bruxellesul a comandat un raport privind minoritatile transexuale si intersexuale, progresele au stagnat. "Mutarea Germaniei va pune si mai multa presiune pe Bruxelles, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gen nedeterminat copii Germania, #certificat nastere Germania, #legislatie gen Europa , #Stiri Lifestyle