Germania: 6,4 milioane de vizitatori la Oktoberfest

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 09:32
1268 citiri
Germania: 6,4 milioane de vizitatori la Oktoberfest

Editia 2013 a festivalului berii de la Munchen (sudul Germaniei) care s-a incheiat duminica a atras circa 6,4 milioane de vizitatori, un numar stabil in raport cu anul trecut, au anuntat organizatorii, citati de AFP.

Participantii, care au sarbatorit in acest an editia 180 a celei mai mari serbari populare din lume, au inghitit peste 6,7 milioane de litri de bere in cele 16 zile ale evenimentului, se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii.

Cu aceasta ocazie, 114 vite si 58 de vitei au fost consumati de participantii care s-au mai putut delecta cu alte specialitati, cum ar fi carnati prajiti, jambon si alte mezeluri.

In plus, cele trei societati care s-au ocupat de asigurarea bucatelor au propus pentru prima data in istoria acestui festival produse vegane, forma cea mai stricta a regimului vegetarian.

Numarul persoanelor care au avut nevoie de asistenta medicala a scazut cu aproape 20% la 7.551, dintre care 638 cazuri de intoxicatie alimentara si numeroase rani provocate de cioburi, a anuntat la randul sau Crucea Rosie germana.

Fortele de politie au realizat 2.031 de interventii, numar stabil in raport cu anul trecut care include 500 de furturi, 450 de acte de violenta, 58 de batai cu halbe de bere, acestea din urma scazand, totusi, cu 12%, spre satisfactia politiei din Munchen.

Originea Oktoberfest este legata de festivitatile organizate cu ocazia casatoriei viitorului rege Ludovic I al Bavariei cu printesa Theresa de Saxa-Hildburghausen, la 12 octombrie 1810.

Ulterior, a fost devansata in luna septembrie cand clima este mai blanda in Bavaria.

In ultimii ani, sarbatoarea a devenit un eveniment international care s-a exportat in Australia, Brazilia, Canada, China, Rusia si in Statele Unite.

#Oktoberfest Munchen, #Oktoberfest 2013, #Oktoberfest Germania 2013 , #Stiri Lifestyle