Para in sos de vin rosu este un desert regal, senzual, in care se simt influentele bucatariei franceze. Este un preparat clasic ce se preteaza pentru orice tip de eveniment.
Ingrediente:
4 pere mari cu codita,8 linguri de zahar;1 litru vin rosu-dulce;1 baton de scortisoara;1 steluta de anason;200 ml apa;50 ml coniac;50 g faina (dupa caz).
Se prepara astfel:
Perele se curata de coaja, fara sa se taie codita. Se alege o cratita mare - in care sa incapa perele - si introducem toate ingredientele, cu exceptia fainii si a doua linguri de zahar.
Din cele doua linguri de zahar facem zahar ars, stingem cu apa - adica zaharul se caramelizeaza pana ce capata o culoare maronie si cand incepe sa apara o spuma se stinge cu apa fierbinte. Apoi, adaugam peste compozitia din cratita.
Vezi cum se gateste si Gazpacho - vezi cum se prepara
Lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana ...citeste mai departe despre "Gateste cu suflet: Para in sos de vin rosu" pe Ziare.com