Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gala baletului italian va deschide sezonul spectacolelor la Opera Nationala din Bucuresti

Gala baletului italian va deschide sezonul spectacolelor la Opera Nationala din Bucuresti


Compania de balet clasic Liliana Cosi - Marinel Stefanescu va debuta pe data de 1 octombrie in sezonul spectacolelor la Opera Nationala din Bucuresti.

"Prezenta in Romania pentru a treia oara a cunoscutei Companii de balet clasic Liliana Cosi - Marinel Stefanescu va incanta publicul nostru cu artisti tineri performanti de talie internationala in mozaicul repertoriului ce va fi prezentat pe scena Operei Nationale din Bucuresti si pe mai multe scene din tara. In calitate de realizatoare, va recomand cu caldura acest spectacol", afirma Ileana Iliescu, artist emerit, intr-un comunicat al Asociatiei Cultural Artistice Art Nova, organizatoarea evenimentului.

Coregrafia spectacolului este semnata de Marinel Stefanescu, Maitre du Ballet - Liliana Cosi.

"Compagnia Balletto Classico Liliana Cosi - Marinel Stefanescu" a luat nastere in anul 1975. Din anul 1978 isi desfasoara activitatea intr-un spatios edificiu in Reggio Emilia, unde se afla si Scoala de Balet la nivel profesional.

Repertoriul sau se bazeaza pe clasic, dar si pe neoclasic si modern.

In fiecare an, Compania are circa 70 de spectacole in Italia si cel putin un turneu in strainatate, totalizand pana in prezent peste 2.000 de spectacole in mai mult de 450 de orase din Europa pana in Japonia, din America in China si Orientul Mijlociu.

Compania a fost invitata sa evolueze la sediul ONU din Geneva, la Vatican, Los Angeles, intr-un templu budist, la Graz, pentru o mare intalnire ecumenica, la Roma, in onoarea Maicii Tereza de Calcutta, la San Jose si in Costa Rica la Festivalul Artelor.

Spectacolele vor avea loc la Bucuresti marti, 1 octombrie, de la ora 20,00, la Opera Nationala, miercuri, 2 octombrie, de la ora 19,30 la Constanta - Sala Teatrului de Opera si Balet "Oleg Danovski", joi, 3 octombrie, de la ora 19,30 la Ploiesti, la Casa de cultura a Sindicatelor, vineri, 4 octombrie, de la ora 19,30, la Targu-Mures, la Sala Palatului Culturii. Duminica, 6 octombrie, de la ora 19,00, spectacolul va avea loc la Cluj-Napoca, la Casa de Cultura a Studentilor, luni, 7 octombrie, de la ora 19,00, la Timisoara, la Opera Nationala si marti, 8 octombrie, de la ora 19,30, la Oradea, la Casa de Cultura a Sindicatelor.

In Bucuresti pretul biletelor este cuprins intre 75 si 200 de lei (200 de lei - cat. VIP, cat I - 150 de lei, cat. a II-a - 100 de lei si cat. a III-a 75 de lei) iar in provincie, intre 150 si 50 de lei (VIP - 150 de lei, cat. I - 100 de lei, cat. a II-a - 75 de lei si cat. a III-a, 50 de lei).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2063 ori