Fundatia iNES lanseaza albumul "Bucuresti demolat. Arhive neoficiale de imagine - 1985"

Joi, 27 Martie 2014, ora 13:45
1600 citiri
Fundatia iNES lanseaza albumul "Bucuresti demolat. Arhive neoficiale de imagine - 1985"

Vineri, 28 martie, Fundatia iNES lanseaza albumul "Bucuresti demolat. Arhive neoficiale de imagine - 1985".

Vineri, 28 martie, Fundatia iNES lanseaza albumul "Bucuresti demolat. Arhive neoficiale de imagine - 1985". Lansarea va avea loc la orele 19.00, la sediul O.A.R. din Strada Arthur Verona nr. 19.

Invitati la eveniment vor fi autorii Hanna Derer, Corina Popa si Serban Bonciocat precum si dl. Serban Sturdza, presedinte O.A.R.. Intalnirea va fi moderata de catre Ioana Gruenwald.

Albumul infatiseaza chipul ariei demolate, din centrul capitalei, care a permis, in anii '80, construirea Casei Poporului. Documentarea se apleaca deopotriva asupra fondului construit cat si asupra procesului destramarii sale, in timpul sistematizarilor regimului comunist. Imaginile, realizate clandestin in anii 1984-1985, de catre studentul Cristian Bonciocat (1964-1986), sunt acompaniate de un text critic ce incearca sa dea seama, din perspectiva zilei de azi, asupra distrugerilor provocate.

In cadrul evenimentului vor fi expuse si cateva fragmente ornamentale prelevate din aria de demolare, in anul 1984.

Proiectul "Bucuresti demolat. Arhive neoficiale de imagine - 1985" a fost realizat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania, al Administratiei Fondului Cultural National si al Fundatiei iNES.

Despre Fundatia iNES

Fundatia iNES a fost infiintata in anul 2011, de catre fondatorii companiei iNES GROUP. Fundatia initiaza si coordoneaza proiecte culturale, editoriale, activitati de cercetare si proiecte integrate specifice, vizand salvgardarea, evaluarea si punerea in valoare a patrimoniului national, material si imaterial. Fundatia iNES se implica, de asemenea, si in proiecte umanitare.

Sursa: Comunicatedepresa.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiecte editoriale, #patrimoniu national, #fundatia ines, #proiecte culturale, #bucuresti demolat , #Stiri Lifestyle