Frenezie chineza pentru zborul in spatiu. Bilete de 70.000 de euro, epuizate in cateva minute

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 13:59
1156 citiri
Frenezie chineza pentru zborul in spatiu. Bilete de 70.000 de euro, epuizate in cateva minute

Chinezii bogati, printre care oameni de afaceri din metropole precum Shanghai si Chengdu, au epuizat in doar cateva minute bilete pentru zboruri private in spatiu, puse in vanzare online in China, fiind dispusi sa plateasca peste 70.000 de euro pentru o asemenea calatorie.

In total, 305 candidati s-au inscris in numai cateva minute pentru unul dintre cele doua zboruri private oferite de compania olandeza SXC pe site-ul de vanzari online Taobao, potrivit cotidianului China Daily, citat de Mediafax.

Zborurile spatiale vor avea loc intr-o naveta cu doua locuri - pentru astronaut si pentru un singur pasager -, fiind disponibile in acest scop doua navete: Lynx Mark I, care va atinge altitudinea de 61 de kilometri, si Lynx Mark II, care va atinge altitudinea de 103 kilometri.

Zborurile cu prima naveta, vandute cu pretul de 599.999 yuani (71.000 de euro), sunt prevazute pentru al ultimul trimestru din 2015 si au o durata cuprinsa intre cinci si sase minute. Zborul cu cea de-a doua naveta este prevazut pentru anul 2016.

Navetele spatiale vor fi lansate de pe baza spatiala din desertul Mojave, din sud-vestul Statelor Unite.

Pe site-ul sau de internet, compania SXC declara ca a fost infiintata de "profesionisti experimentati in domeniul aerospatial", care "se consacra dezvoltarii zborurilor spatiale ca mijloc de transport comercial".

#bilete zboruri private spatiu, #zboruri spatiale, #navete spatiale , #Stiri Lifestyle