Fotografii confidentiale cu printul William, postate de Internet

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 12:24
1923 citiri
Fotografii confidentiale cu printul William, postate de Internet

Fotografii care il prezinta pe printul William intr-o baza militara detinuta de Royal Air Force (RAF) au fost retrase in mare graba de pe site-ul sau oficial, intrucat unele dintre ele dezvaluiau informatii confidentiale.

Acele fotografii au fost realizate pentru a prezenta sarcinile zilnice asumate de nepotul reginei Elizabeth a II-a. Printul William s-a inrolat in septembrie 2010 intr-un escadron al RAF din insula Anglesey, in apropiere de Tara Galilor, unde este pilot de elicopter si participa la misiuni de cercetare si de salvare, a anuntat, marti, ministerul Apararii din Marea Britanie, citat de AFP.

In acele fotografii, printul William poate fi vazut in mai multe situatii - verificandu-si elicopterul, odihnindu-se alaturi de colegii sai in perioadele de acalmie si antrenandu-se cu ajutorul programelor de simulare computerizata.

"Aceste fotografii nu au fost corect verificate si ele lasau sa se vada parole, numele de utilizatori ale unor angajati din ministerul Apararii si ecranele unor computere dintr-un sistem informatic cu acces restrans", se indica in comunicatul emis de Ministerul Apararii.

Parolele si numele de utilizatori au fost schimbate, ca masura de precautie, iar fotografiile au fost retrase, pentru ca elementele confidentiale sa fie eliminate, inainte ca acele clisee fotografice sa fie din nou postate online, afirma aceeasi sursa.

Un purtator de cuvant al serviciului de presa al printului britanic a precizat ca acele fotografii au fost "furnizate de Ministerul Apararii" si ca toate "problemele de securitate reprezinta responsabilitatea ministerului".

Printul Harry, care piloteaza elicoptere de lupta, se afla la randul sau in Afganistan, in cadrul unei misiuni militare de patru luni.

#fotografii printul William, #printul William pilot, #poze William , #Stiri Lifestyle