Fost mogul de la Hollywood, condamnat la alți 16 ani de închisoare. Harvey Weinstein e acuzat de agresiune sexuală

Joi, 23 Februarie 2023, ora 23:25
722 citiri
Fost mogul de la Hollywood, condamnat la alți 16 ani de închisoare. Harvey Weinstein e acuzat de agresiune sexuală
Harvey Weinstein, fost producător de cinema FOTO Twitter/ Shawn Reynolds

Harvey Weinstein, fostul mogul de la Hollywood, care ispăşeşte deja o pedeapsă cu 23 de ani de închisoare în New York, a fost condamnat joi, la Los Angeles, la încă 16 ani de închisoare pentru acuzaţii de agresiune sexuală, relatează CNN.

Harvey Weinstein a fost condamnat pentru trei din cele şapte acuzaţii aduse, între care viol, în procesul său de agresiune sexuală din Los Angeles.

În vârstă de 70 de ani, Weinstein fusese găsit vinovat în decembrie pentru viol, penetrare sexuală cu un obiect străin şi copulaţie orală forţată, după ce un fotomodel a susţinut că celebrul producător a agresat-o într-o cameră de hotel din Beverly Hills în februarie 2013.

La pronunţarea sentinţei, joi, Weinstein a luat cuvântul în faţa instanţei şi a continuat să nege orice abatere, calificând cazul drept o "înscenare".

"Susţin că sunt nevinovat. Nu am violat-o şi nu am agresat-o sexual niciodată pe Jane Doe 1 (denumire generică pentru o identitate feminină păstrată anonimă - n.r.). Nu am cunoscut-o niciodată pe această femeie, iar fapt este că ea nu mă cunoaşte. Este vorba despre bani", a declarat el.

"Vă rog să nu mă condamnaţi la închisoare pe viaţă. Nu o merit", a adăugat Weinstein.

Harvey Weinstein a fost achitat pentru încă o acuzaţie, iar juriul nu a putut lua o decizie unanimă în cazul altor trei acuzaţii, inclusiv una formulată de Jennifer Siebel Newsom, cineast şi soţia guvernatorului Californiei, Gavin Newsom.

Patru capete de acuzare în legătură cu o femeie rămasă anonimă care nu mai a depus mărturie au fost, de asemenea, abandonate în timpul acestui proces de la Los Angeles.

Avocaţii săi au cerut judecătorului o pedeapsă contopită cu sentinţa de 23 de ani pe care o ispăşeşte în prezent, spunând că este vorba despre un bărbat de 70 de ani cu o stare de sănătate precară.

Este cea de-a două sentinţă pe care Harvey Weinstein o primeşte pentru acuzaţii de agresiune sexuală după ce, în 2017, reportajele publicate de The New York Times şi The New Yorker au dezvăluit presupusul său istoric de abuzuri sexuale, hărţuire şi înţelegeri secrete, folosindu-şi influenţa de la Hollywood pentru a profita de femei tinere.

La acea vreme, Weinstein era unul dintre cei mai puternici bărbaţi de la Hollywood şi a ajutat la producerea unor filme precum "Pulp Fiction", "Clerks" şi "Shakespeare in Love".

Dezvăluirile au dus la un va ...citeste mai departe despre "Fost mogul de la Hollywood, condamnat la alți 16 ani de închisoare. Harvey Weinstein e acuzat de agresiune sexuală" pe Ziare.com

#havey weinstein, #Hollywood, #vedeta, #producator, #acuzatii viol, #agresiune sexuala , #Stiri Lifestyle

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. De ce aparatele dentare din safir sunt o alegere populară în ortodonție?
  2. Cadouri de casă nouă: 11 idei accesibile și utile din care să te inspiri
  3. Ce este bursita, cum se manifestă și care sunt opțiunile de tratament?
  4. Cele mai populare tipuri de pariuri pe fotbal
  5. Top 3 bijuterii clasice care nu se vor demoda niciodată
  6. Evită căldura: Top 5 modele de aparat de aer condiționat pentru vara aceasta
  7. Avantajele fațetelor dentare pentru un zâmbet de Hollywood
  8. Legalități și documentație necesară pentru vânzarea unei proprietăți
  9. De ce să optezi pentru chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice?
  10. Cum să îți reumpli fotoliul puf cu perle pentru a-i reda volumul și confortul pierdut