Fondul de ten spray, solutia ta pentru un machiaj natural la birou

Sambata, 03 August 2013, ora 00:00
7123 citiri
Fondul de ten spray, solutia ta pentru un machiaj natural la birou
Sursa foto: nikimcewan.com

Fondul de ten este piesa de rezistenta pentru un machiaj reusit. Te poate ajuta sa-ti pastrezi, la propriu, imaginea curata in zilele caniculare, sa dai luminozitate tenului tau dupa o zi obositoare sau poate acoperi imperfectiunile. Tocmai de aceea, alegerea lui este extrem de importanta.

Desigur, in acest moment, pe piata vei gasi o multime de variante, de la cel sub forma de pudra, pana la cel crema, spuma, stick sau varianta cu pulverizator. Trebuie sa te asiguri, insa, ca alegerea ta raspunde la cateva intrebari esentiale: "Se potriveste tipului tau de ten?", "Cat timp rezista?" si "Ce putere de acoperire are?".

Daca esti in cautarea unei solutii pentru ca tenul tau sa arate impecabil dar, in acelasi timp, natural de dimineata pana seara, fondul de ten spray este cea mai buna optiune, pentru ca te ajuta, mai mult decat oricare alt tip de fond de ten, sa obtii o un aspect neted, uniform, indiferent de tipul in care se incadreaza pielea ta.

Acesta se aplica foarte usor pe fata datorita pulverizatorului si nu incarca tenul, fiind solutia perfecta mai ales daca nu esti foarte indemanatica in aplicarea uniforma a clasicului fond de ten.

Daca pentru evenimentele importante la care participi este recomandat sa apelezi la fondul de ten spray profesional, folosit in saloane, gasesti pe piata si cateva produse cu efect similar, pe care le poti folosi si singura, acasa, inainte de a pleca la birou.

Printre cele mai bune se numara si DiorSkin Airflash Spray Foundation, care costa 62 de dolari (aproximativ 210 de lei), Napolean Perdis Boudoir Mist Spray Foundation, la un pret de 49 de dolari (aproximativ 165 de lei), dar si Era Face Spray On Foundation, pret 33 de dolari(111 lei).

Sursa foto: liana-beauty.com

Stiai ca...

Fondul de ten spray devine din ce in ce mai popular pentru modalitatea usoara de aplicare. El este apreciat pentru aspectul neted, natural pe care il ofera, fiind recomandat tuturor tipurilor de ten.

Fondul de ten crema are o putere foarte mare de acoperire si este recomandat tipurilor de ten matur, dar si celor cu ten uscat deoarece are un continut mic de pudra si un continut ridicat de substante uleioase pentru hidratare.

Fondul de ten spuma este foarte hidratant si are o textura aerata, ceea ce permite o aplicare usoara fara sa incarce tenul. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, insa este ideal pentru tenul uscat sau matur, acoperind foarte bine ridurile fine.

Fondul de ten compact (stick) are cea mai mare putere de acoperire si este folosit pentru machiajul de scena/televiziune. Are o formula foarte consistenta, asemanatoare anticearcanului, nefiind potrivit pentru machiajul de zi cu zi.

Fondul de ten mineral (pudra) este de asemenea foarte cunoscut, avand o putere de acoperire usoara spre medie. Pentru o acoperire mai puternica poate fi aplicat umed. Este recomandat persoanelor cu un ten gras sau sensibil.

Cum iti pastrezi machiajul intact in zilele toride:

Sursa foto: demandstudios.com

Pentru a evita situatiile in care machiajul se "topeste", efectiv, renunta la fondurile de ten care contin uleiuri si alege-le pe cele care nu incarca tenul.

Foloseste fard de pleoape, creion si mascara rezistente la apa.

Aplica o pudra minerala peste fondul de ten.

Periodic tapoteaza usor tenul cu un servetel curat.

Nu in ultimul rand, nu ezita sa apelezi la sfaturile unui specialist, ori de cate ori te simti nesigura de alegerile tale, pentru ca in frumusete este ca in business: uneori trebuie sa inveti sa delegi din responsabilitati, pentru a atinge succesul.

Cristina Vasilache,

Make-up Artist

#sfaturi machiaj, #fond de ten, #sfaturi fond de ten, #Cristina Vasilache fond de ten , #Stiri Lifestyle