Fascinantele ciudatenii si mistere ale turnului Eiffel

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 08:10
1181 citiri
Fascinantele ciudatenii si mistere ale turnului Eiffel
Foto: Ziarul Faclia

Daca intrebati o suta de persoane ce anume considera ele caracteristic Parisului, peste jumatate vor indica faimosul turn Eiffel. Se stie ca a fost construit de inginerul Gustave Eiffel in anul 1889, pentru a marca implinirea a 100 de ani de la revolutia franceza.

Initial, a fost conceput ca o constructie provizorie, care urma sa fie demontata dupa consumarea evenimentului, ceea ce, insa, nu s-a mai intamplat, din decizia oficialitatilor.

Pana in anul 1930, turnul Eiffel a fost cea mai inalta constructie din lume, masurand 324 metri inaltime (inclusiv antena). Partea superioara a constructiei a fost prevazuta de insusi Eiffel cu un apartament, dotat cu toate cele necesare pentru ca sa poata locui daca vrea acolo si sa aiba o vedere panoramica asupra Parisului.

N-a locuit insa in apatament, dar il folosea pentru a primi vizite. Invitatul sau cel mai de seama a fost celebrul inventator Thomas (Tom) Edison, care, cu acea ocazie, i-a prezentat epocala sa inventie, fonograful, ...citeste mai departe despre "Fascinantele ciudatenii si mistere ale turnului Eiffel" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turnul Eiffel Paris ciudatenii, #Gustave Eiffel constructor, #Eiffel sinucideri, #Turnul Eiffel Resita, #Turnul Eiffel informatii, #Turnul Eiffel inedit , #Stiri Lifestyle