Exercitii care ii ajuta pe copii sa-si imbunatateasca memoria, gandirea si concentrarea inainte de examene

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 12:31
1000 citiri
Exercitii care ii ajuta pe copii sa-si imbunatateasca memoria, gandirea si concentrarea inainte de examene
Foto: Arhiva personala

Sfarsitul de iunie inseamna pentru multi copii inceputul de vacanta, tabere, leneveala, balaceala la mare, drumetii la munte sau mersul la bunici. Pentru o parte dintre ei, insa, adolescenti deja, urmeaza o perioada de foc, cu examene importante.

Cum ii putem ajuta sa treaca mai usor peste aceste momente? Prin exercitiile de mindfulness. Studiile arata ca practicate constant, 10-15 minute pe zi, pe o perioada de cateva saptamani, acestea au ca efect cresterea puterii de concentrare, imbunatatirea memoriei de lucru, cresterea flexibilitatii cognitive si creative.

Ce reprezinta capacitatea de a fi mindfull:

Mindfulness se refera la capacitatea de a fi prezent, cu toate simturile in fiecare clipa - sa auzi ploaia cum cade, sa simti soarele cum te gadila, sa mirosi iarba, sa fii constient de incordarea din umeri, de faptul ca zambesti.

Citeste si cum sa simplifici viata copiilor pentru sanatatea lor emotionala si mentala

Sa te bucuri de inghetata - de mirosul, de textura, de ...citeste mai departe despre "Exercitii care ii ajuta pe copii sa-si imbunatateasca memoria, gandirea si concentrarea inainte de examene" pe Ziare.com

#Exerci ii de mindfulness, #exercitii stare bine, #exercitii stare bine copii , #Stiri Lifestyle