Drone de imprumut la biblioteca unei universitati americane

Joi, 10 Iulie 2014, ora 11:11
1107 citiri
Drone de imprumut la biblioteca unei universitati americane

Studentii de la Universitatea Florida de Sud din Statele Unite vor putea imprumuta de la toamna drone de la biblioteca din campus, ca si cum ar imprumuta carti. Conditia este sa fi invatat sa piloteze si sa fie indrumati de un profesor, relateaza USA Today, preluat de lefigaro.fr.

Potrivit decanului bibliotecilor din unitatea de invatamant, Universitatea Florida de Sud este prima care propune acest serviciu. In cadrul unui program care vizeaza dezvoltarea cunostintelor digitale, universitatea a achizitionat doua drone de 1.500 de dolari fiecare.

Ele pot filma si zbura la peste 100 m de sol, permitand studentilor sa realizeze un plan dinamic al campusului. Pot fi utilizate si la cursuri, mai ales la cele de inginerie.

Pentru a le imprumuta, studentii trebuie sa prezinte mai intai un proiect academic. Nu este vorba de "filmarea unor petreceri din campus", atrage atentia universitatea, ci de "o utilizare pedagogica" a dronelor.

Dupa aprobarea proiectului, studentii urmeaza un curs de pilotaj si sunt indrumati de un profesor. Dupa ce trec de aceste etape, ei pot imprumuta dronele de la biblioteca, ca pe carti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#biblioteca unversitate americana, #imprumut drone SUA , #Stiri Lifestyle