Doua treimi din bauturile fine consumate vara in Romania se beau in 5-6 cluburi din Mamaia

Joi, 03 Iulie 2014, ora 16:05
2683 citiri
Doua treimi din bauturile fine consumate vara in Romania se beau in 5-6 cluburi din Mamaia

Peste 60% din bauturile fine consumate vara in Romania (vodca, sampanie si whisky) se beau in 5-6 cluburi din nordul statiunii Mamaia, in maxim zece weekend-uri, a declarat Petru Berciu, directorul general al BDG, cel mai mare importator de bauturi alcoolice din tara.

"Aceste bauturi se cosuma la mare in zilele de vineri si sambata, timp de maxim zece weekend-uri. Marea majoritate a consumatorilor acestor bauturi sunt bucuresteni", a spus Berciu.

El a afirmat ca in industria bauturilor alcoolice din import, peste 70% din investitiile firmelor in promovarea produselor sunt concentrate in perioada verii in zona de nord a litoralului, cu precadere in cluburile din nordul statiunii Mamaia.

O sticla de 0,7 litri de vodca sau whisky superpremium costa intr-un club intre 400 si 600 de lei, iar pretul unei sticle de sampanie din aceasta categorie depaseste 400 de lei.

Petru Berciu a mai spus ca vremea ploioasa din luna iunie a redus vanzarile de bauturi alcoolice din import pe litoral cu 50% fata de iunie 2013. Acest lucru, afirma el, va duce la un recul fata de anul trecut, tinand cont de faptul ca, in general, business-ul cu bauturi alcoolice din import in perioada verii pe litoral se bazeaza pe turismul de weekend, adica pe consumatorii care vin pe litoral doar pentru a petrece doua nopti in cluburi.

"Celelalte 40 de procente din piata de bauturi superpremium pentru perioada verii le revin, in mare parte, tot bucurestenilor, consumandu-se in cluburile din Capitala. Sub 10% din totalul pietei il reprezinta consumul din provincie, din cluburile din opt orase mari", a adaugat seful BDG.

BDG este leader pe piata bauturilor alcoolice din import, cu o cota in volum de 32% si o cifra de afaceri in 2013 de 40 de milioane de euro. Firma concureaza cu Cristalex, Pernod Ricard si PP Distributors.

#bauturi fine, #bauturi alcoolice, #bauturi cluburi Mamaia , #Stiri Lifestyle