De la orfana la "tarina": Povestea incredibila a uneia dintre cele mai bogate femei din lume

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 16:56
2002 citiri
De la orfana la "tarina": Povestea incredibila a uneia dintre cele mai bogate femei din lume
Sursa foto: The Russia Forum

Una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimata de Forbes la sase miliarde de dolari, este Margarita Bogdanova, care la 27 de ani a parasit definitiv Uniunea Sovietica si s-a maritat cu un elvetian.

Bogdanova s-a nascut intr-o in 1962 familie modesta din Leningrad (Sankt Petersburg in prezent) si si-a pierdut parintii la sapte ani, intr-un accident de tren, fiind crescuta pana la 18 ani de catre bunicul ei. Margarita a studiat la o scoala cu internat, venind acasa doar la sfarsit de saptamana si a urmat apoi cursurile Universitatii de Stat de la Moscova, conform Mediafax.

Mariajul cu cetateanul elvetian a durat doar un an si jumatate, dar rusoaica nu s-a mai intors in tara natala dupa divort, preferand sa ramana in Elvetia.

In 1989 l-a cunoscut pe Robert Louis-Dreyfus, intr-un zbor intre Zurich si New York. "El a coborat la Londra, unde lucra ca CEO la Saatchi & Saatchi. Cand m-am intors din vacanta am reluat legatura", a spus ea pentru CNN. Cei doi s-au casatorit patru ani mai tarziu, iar in 2009, cand omul de afaceri elvetian de origine franceza a decedat, Margarita a mostenit o avere estimata de Forbes la sase miliarde de dolari.

Robert Louis-Dreyfus a fost patronul Olympique Marseille. Sursa foto: Sport Sky

Sotul Margaritei a fost patronul echipelor de fotbal Olympique Marseille si Standard Liege, CEO Adidas si Saatchi&Saatchi si principalul actionar al grupului Louis Dreyfus, companie infiintata de strabunicul lui in 1851.

Grupul are peste 30.000 de angajati si, gratie celor peste 70 de milioane de tone de cereale tranzactionate anual, face parte, impreuna cu ADM, Bunge, Cargill si Glencore din Grupul ABCD, al celor mai importante companii care se ocupa cu tranzactiile agricole. Louis Dreyfus se ocupa si cu transporturi si constructii maritime, imobiliare sau telecomunicatii si are venituri de peste 40 de miliarde de dolari.

Sursa foto:Madame LeFigaro

In prezent, ea se ocupa de Fundatia Louis Dreyfus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Margarita Bogdanova, #avere Margarita Bogdanova, #margarita dreyfus , #Stiri Lifestyle