Cum sa-ti pregatesti cainele pentru sezonul rece - sfatul veterinarului

Duminica, 16 Octombrie 2016, ora 18:31
1224 citiri
Cum sa-ti pregatesti cainele pentru sezonul rece - sfatul veterinarului
Foto: Animax.ro

Trecerea de la sezonul cald la cel rece este facuta mult mai usor de animalele de exterior, tinute in curte, decat de cele care stau in interiorul locuintei, deoarece in cazul acestora din urma conditiile de microclimat raman relativ constante.

Pentru animalele de curte, trecerea va fi una normala, deoarece acestea au mecanisme prin care reusesc sa faca fata schimbarilor vremii; animalele acumuleaza grasime in timpul verii pentru a izola termic corpul, naparlesc, blana din sezonul rece fiind mult mai deasa si mai groasa.

Cainii de curte, desi sunt obisnuiti sa faca fata temperaturilor scazute si diferentelor mari de temperatura dintre zi si noapte, au totusi nevoie de o usoara pregatire pentru acest sezon.

Cotetul va fi mentinut in permanenta uscat. Ca asternut sa va pune un strat generos de paie, evitandu-se punerea materialelor textile, oricat de groase ar parea. Carpele se usuca foarte greu, umezeala face ca pierderile de cadura de la nivelul organismului sa fie mai ...citeste mai departe despre "Cum sa-ti pregatesti cainele pentru sezonul rece - sfatul veterinarului" pe Ziare.com

#pregatire caine sezon rece, #sfaturi caini iarna, #caine scos zapada , #Stiri Lifestyle