Cum faci copilul sa invete cu placere si ce greseli trebuie sa eviti cand il trimiti la scoala

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 11:30
1281 citiri
Cum faci copilul sa invete cu placere si ce greseli trebuie sa eviti cand il trimiti la scoala
Foto: Arhiva Ziare.com

Copilul tau nu merge la scoala doar pentru a invata sa vorbeasca si sa scrie corect, pentru lectiile de istorie si geografie ori pentru matematica. Cu putin efort, poate invata aceste lucruri si acasa. Mersul la scoala il ajuta, de fapt, sa creasca si sa se dezvolte ca individ, in mod armonios, pentru a ajunge un adult integrat in societate. Dar pentru asta are nevoie in continuare de sprijinul tau.

Am discutat cu George Chiriacescu, psiholog clinician si psihoterapeut adlerian, despre cum pot parintii sa-i faca pe cei mici sa le placa scoala si invatatul.

Cat de important este sa vezi ce-i place copilului tau la scoala, ce face cu usurinta si pasiune si la ce nu performeaza?

Albert Einstein scria: "Oricine este un geniu. Dar daca vei evalua un peste din perspectiva abilitatilor sale de a se urca intr-un copac, el va trai toata viata sa cu ideea ca este un prost".

Este foarte important ca parintele sa stie ce ii place copilului si sa ii poata cultiva pasiunile. Din pacate,... citeste mai departe despre "Cum faci copilul sa invete cu placere si ce greseli trebuie sa eviti cand il trimiti la scoala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum faci copilul sa invete, #cum ajuti copilul la scoala , #Stiri Lifestyle