Cum arata restaurantul viitorului, unde mancarea este gatita doar de roboti

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 15:47
2027 citiri
Cum arata restaurantul viitorului, unde mancarea este gatita doar de roboti

Industria culinara ar putea trece printr-o revolutie majora. In viitor, localurile de tip fast-food nu vor mai avea nevoie de forta de munca umana, deoarece aceasta ar urma sa fie inlocuita de roboti.

Orasul american San Francisco ar putea fi primul oras din lume in care industria alimentara de tip fast-food s-ar putea schimba total. Desi momentan toate restaurantele din lume de acest gen beneficiaza de forta de munca umana, in viitor aceste localuri ar putea sa nu mai aiba nevoie de bucatari, acestia urmand sa fie inlocuiti cu roboti, scrie Daily Mail.

Cei de la Momentum Machines ofera solutia alternativa la bucatarii umani, acestia fiind inlocuiti de benzi de asamblare a sandwich-urilor si sisteme mecanizate prin care un hamburger poate fi preparat mult mai rapid. In San Francisco Momentan Machines planuieste sa deschida primul restaurant fast-food din lume in care toate operatiunile sunt facute de roboti.

"Masinariile inventate de noi pot inlocui angajatii care lucreaza astazi in restaurante. Acestea pot face tot ce fac oamenii, dar mult mai bine", au declarat reprezentanti ai Momentum Machines.

Masina de facut hamburgeri a companiei americane este capabila sa produca 350 de astfel de sandwich-uri pe ora. De asemenea, cu ajutorul masinariei orice client al restaurantului va putea sa isi personalizeze hamburgerul, iar optiunea de mancare la pachet este la fel de bine indeplinita.

Momentum Machines sustine ca inlocuirea oamenilor in bucataria restaurantului nu este doar o masura mai eficienta, ci si una mai sanitara. In plus, suprafata pe care masina de facut hamburgeri o ocupa este de doar 7,31 metri patrati, astfel incat capacitatea salii de mese poate creste.

Pentru moment masinaria de la Momentum Machines este doar un prototip, urmand ca dupa obtinerea sumei de 50.000 de dolari compania sa investeasca in creearea unei linii de asamblare in varianta finala.

#robot fast food, #robot bucatar Statele Unite, #automatizare mancare , #Stiri Lifestyle