Cum a fost primul concert al lui Andrea Bocelli in Romania

Duminica, 26 Mai 2013, ora 15:17
1982 citiri
Cum a fost primul concert al lui Andrea Bocelli in Romania

Andrea Bocelli, unul dintre cei mai cunoscuti tenori din lume, a concertat sambata seara, pentru prima data in Romania, la Complexul Romexpo, in fata a peste 20.000 de spectatori.

Alaturi de Andrea Bocelli, pe scena de la Romexpo au urcat si alti artisti de renume, invitati ai artistului, precum sopranele Angela Gheorghiu si Paola Sanguinetti, DIV4S, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, Cezar Ouatu, si CARisMA.

Artistii au fost acompaniati de Orchestra Nationala Radio, dirijata de Marcello Rota, dirijor principal al Orchestrei Nationale Simfonice din Cehia si Corul Radio.

Concertul a debutat cu o intarziere de aproape jumatate de ora, pe scena amplasata in spatele cladirii Romexpo si marginita de hale de-o parte, sub un apus de soare stralucitor, cu aria "Gli arredi festivi" din opera "Nabucco", de Giuseppe Verdi, interpretata de Orchestra Nationala Radio si Corul Radio.

In acest timp, spectatorii continuau sa soseasca la spectacol, iar traficul masinilor era foarte aglomerat.

Dupa prima piesa, Andrea Bocelli a intrat pe scena, insotit de dirijorul Marcello Rota, in aplauzele publicului. El a interpretat ariile "Ah si ben mio", "Londa de suoni mistici" si "Di quella pira" din opera "Il trovatore", de Verdi.

Tenorul a multumit publicului, aratand ca se bucura sa fie la Bucuresti si a anuntat ca pe scena va urca o mare soprana - Angela Gheorghiu.

"Va multumesc foarte mult! Ma bucur sa fiu aici. (...) Este o mare onoare pentru mine sa o am alaturi pe scena pe Angela Gheorghiu - o mare soprana", a spus Bocelli.

Ulterior, celebra soprana Angela Gheorghiu, imbracata intr-o rochie rosie cu accente aurii, a urcat pe scena si a interpretat, in aplauzele publicului, "Habanera" din opera "Carmen", de Georges Bizet.

Andrea Bocelli a revenit pe scena alaturi de soprana Paola Sanguinetti cu care a cantat "Ange adorable" din "Romeo et Juliette", de Charles Gounod. Au urmat "La donna e mobile" din "Rigoletto", de Giuseppe Verdi, in interpretarea lui Andrea Bocelli, care a produs ropote de aplauze din partea spectatorilor, "Va pensiero" din "Nabucco", de Verdi, interpretata de Orchestra Nationala Radio si Corul Radio si "O soave fanciulla" din "La Boheme", de Giacomo Puccini, arie cantata de celebrul tenor alaturi de Paola Sanguinetti.

Prima parte a concertului s-a incheiat, in aplauzele publicului, cu "Brindisi" din "Traviata" de Verdi cu Angela Gheorghiu si Andrea Bocelli pe scena.

Dupa cele 15 minute de pauza anuntate si sub amenintarea frigului, concertul a fost reluat cu cele patru soprane, originare din Italia, ale ansamblului DIV4S care au cantat "Brucia la terra", coloana sonora a celebrului film "The godfather".

Andrea Bocelli a revenit pe scena si a interpretat melodia "Vieni sul mar" si apoi cu Angela Gheorghiu, imbracata intr-o rochie albastru din catifea cu nasturi mari aurii, piesa "Non ti scordar di me". Cele doua piese fac parte din cel de-al doisprezecelea album al celebrului tenor Andrea Bocelli - "Incanto".

Concertul a continuat cu "En Aranjuez con tu amor", de pe "Sentimento" - cel de-al noualea album de studio al lui Andrea Bocelli -, cantata de tenor alaturi cei doi chitaristi ai trupei CARisMA.

Chitaristii si Orchestra Radio au continuat spectacolul, intr-o nota de sensibilitate, cu piesa "Cavatina", iar apoi Angela Gheorghiu a urcat din nou pe scena amplasata in Complexul Romexpo alaturi de Andrea Bocelli pentru o noua piesa, dupa care au revenit cele trei soprane ale DIV4S cu celebrul cantec "Funiculi, funicula".

"Dupa cum vedeti iubesc sa am alaturi de mine pe scena femei", le-a spus Bocelli celor peste 20.000 de spectatori veniti sa vada spectacolul.

Duet cu Cezar Ouatu

Dupa acest moment, pe scena au urcat Angela Gheorghiu, intr-o rochie neagra cu o esarfa mare argintie, si Cezar Ouatu. Reprezentantul Romaniei la editia din acest an a Eurovision s-a declarat onorat sa se afle pe scena de la Romexpo.

"Buna seara tuturor! Sunt fericit si onorat", le-a transmis el spectatorilor.

"Sper ca toata lumea sa recunoasca aceasta splendida melodie romaneasca", a adaugat Angela Gheorghiu.

Cei doi au cantat piesa "Copacul" de J. Kerestely, primita cu aplauze de spectatori.

Aplauzele au continuat si in timpul melodiilor de pe "Passione", cel mai nou album semnat de Bocelli - "Era gia tutto previso", subtitrata in limba romana pe ecranul gigant din spatele scenei si interpretata si la pian de celebrul tenor si la "Vie en rose", tot in interpretarea artistului, care a multumit publicului pentru acompaniere. Alaturi de DIV4S, el a mai cantat "Canto della terra" de pe albumul "Vivere".

In aplauzele publicului toti interpretii au revenit pe scena, timp in care Angela Gheorghiu si Andrea Bocelli au primit cate un buchet de trandafiri rosii.

La insistentele spectatorilor au urmat trei bisuri. Primul a fost oferit de Andrea Bocelli, Angela Gheorghiu si Cezar Ouatu, cei trei interpretand celebra arie "O sole mio".

La cel de-al doilea bis, Angela Gheorghiu a avut, cel mai probabil, o problema de sincronizare si a cerut orchestrei sa reia piesa "Time to say goodbye", cantata alaturi de Bocelli, care a sustinut-o la bucatile interpretate de ea.

Dupa aceasta melodie si in ropote de aplauze, tenorul a revenit pe scena si a multumit publicului. Spectacolul, care a durat mai bine de doua ore, s-a incheiat cu celebra arie "Nessun dorma" din opera "Turandot" de G. Puccini.

Concertul Andrea Bocelli de la Bucuresti s-a desfasurat sub patronajul Ambasadei Italiei in Romania. Biletele pentru spectacol au avut preturi cuprinse intre 150 si 1.400 de lei.

#Andrea Bocelli concert Romania, #cum a fost concertul Andrea Bocelli , #Stiri Lifestyle