Cu cat a crescut averea lui Michael Jackson la cinci ani de la moartea starului

Marti, 24 Iunie 2014, ora 16:30
1816 citiri
Cu cat a crescut averea lui Michael Jackson la cinci ani de la moartea starului

"Regele muzicii pop" se lupta sa evite falimentul inainte sa moara, dar acum, la cinci ani de la tragedie, averea continua sa creasca.

"Michael Jackson aduce mai multi bani acum ca niciodata", a declarat Zack Greenburg, autorul cartii "Michael Jackson Inc.", publicata recent in Statele Unite si care vorbeste despre "imperiul" Jackson din domeniul afacerilor, potrivit Mediafax.

Dupa moartea sa, fondul care administreaza averea megastarului - Michael Jackson Estate - in numele mostenitorilor acestuia, mama si cei trei copii ai sai, a incasat peste 700 milioane de dolari, afirma Zack Greenburg.

Totusi, familia Jackson a trecut prin numeroase incercari dificile. Mai intai, moartea cantaretului, care a fost inmormantat in cimitirul Forest Lawn, in apropiere de Los Angeles. Apoi, au urmat o serie de procese, declansate de acea moarte neasteptata.

Cel mai mediatizat a fost cel al medicului Conrad Murray, care il trata pe artist impotriva insomniei si i-a administrat puternicul anestezic ce i-a fost fatal starului american. Conrad Murray a recunoscut in cele din urma ca este vinovat de omucidere involuntara si a fost condamnat la patru ani de inchisoare. El a fost eliberat in octombrie 2013, dupa ce a petrecut aproape doi ani in inchisoare.

Apoi, a avut loc procesul civil intentat de mama cantaretului, Katherine, contra AEG Live, organizatorul ultimului turneu al starului. Katherine Jackson i-a acuzat pe reprezentantii acestei companii de faptul ca au angajat un medic incompetent, insa a pierdut procesul.

Venituri de circa 100 milioane de dolari pe an, in perioada de varf a carierei

In perioada de varf a carierei sale, Michael Jackson, despre care Zack Greenburg spune ca "a schimbat pentru totdeauna felul in care gloria poate fi capitalizata", obtinea venituri de circa 100 milioane de dolari pe an, prin intermediul unor albume precum "Thriller", lansat in 1982, al carui succes insa nu a mai fost egalat ulterior.

Megastarul a cumparat apoi catalogul muzical al trupei The Beatles, cu 47,5 milioane de dolari, in 1985, iar aceasta investitie are o valoare estimata in prezent la 1 miliard de dolari. Insa acuzatiile de pedofilie aduse impotriva starului american la mijlocul anilor 2000 au lasat urme adanci. Michael Jackson, care a locuit intr-o vreme in Bahrain, a fost pe punctul de a-si vinde mult iubita lui ferma, "Neverland".

In ultimii ani de viata, cantaretul cheltuia enorm si se imprumuta pentru a-si plati datoriile, care ajunsesera la 500 de milioane de dolari. Acela a fost momentul in care celebrul cantaret a decis sa sustina din nou un turneu mondial, in 2009.

Dupa moartea lui, una dintre primele initiative ale executorilor testamentari a constat in lansarea filmului "This is It", un lungmetraj ce prezenta imagini de la ultimele repetitii ale cantaretului si care a generat incasari de peste 200 milioane de dolari pe plan mondial.

Apoi, grupul Sony si avocatii familiei Jackson au semnat un contract de 200 milioane de dolari, potrivit publicatiei Wall Street Journal, ce prevede lansarea a sapte albume in zece ani.

Luna trecuta, starul american a ajuns din nou, prin intermediul unei holograme, pe scena de la Billboard Music Awards. Holograma a prezentat silueta artistului, cantand si dansand pe ritmurile piesei sale "A Slave to the Rhythm", inregistrata in 1991 si inclusa in albumul postum "Xcape", lansat in luna mai. Primul album postum al megastarului, "Michael", a fost lansat in 2010.

Pentru Zack Greenburg, cifrele sunt echivoce: "S-au obtinut peste 700 milioane de dolari in cinci ani. In acest interval de timp, niciun artist in viata nu a putut macar sa se apropie de aceasta cifra". "Fara a incerca sa aflam unde se ascunde spiritul 'regelui muzicii pop', un lucru este cert: brandului Michael Jackson ii merge foarte bine", a adaugat el.

#averea Michael Jackson, #faliment Michael Jackson, #Michael Jackson deces , #Stiri Lifestyle