Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza bate filmul: Un teatru din Spania a inlocuit biletele cu morcovii

Criza bate filmul: Un teatru din Spania a inlocuit biletele cu morcovii


Unul din teatrele din Spania a gasit o forma originala de protest fata de majorarea TVA-ului in domeniul culturii. Teatrul din Bescano, Catalonia si trupa PocaCosa Teatro au gasit se pare solutia: au inlocuit biletele cu legatura de morcovi.

Oamenii de arta avertizeaza ca o crestere a TVA-ului cu 21% va conduce la o scumpire a biletelor de teatru in conditiile in care capacitatea de cumparare a populatiei si asa este foarte scazuta, relateaza La Vanguardia, citat de Agerpres.

Teatrul din Bescano (Girona, Catalonia) si trupa PocaCosa Teatro au gasit se pare solutia: au inlocuit biletele cu legatura de morcovi. Astfel, la intrarea in sala de teatru, spectatorii nu mai prezinta bilete, ci legatura de morcovi pe care trebuie sa o cumpere din fata cladirii institutiei la un pret acceptabil.

"Ne place imaginea care se afla in spatele acestei rezolvari: agricultorul ademeneste magarul cu morcovi. In cazul dat, magarul este reprezentat de TVA-ul de 21%, iar morcovul este TVA-ul de 4% pentru care pledam noi", declara directorul teatrului si de programe Quim Marce.

Initiativa a suscitat un interes enorm. Ideea artistilor a fost sustinuta de primarul din Bescano, toate cele 350 de locuri din teatru sunt permanent ocupate, iar pe usa institutiei la fiecare spectacol atarna afisul:" Morcovii s-au terminat".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1832 ori