Corina Martin: Cred in acele valori care ne bucura sufletul, nu neaparat dressingul sau colectia de pantofi

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 00:00
2444 citiri
Corina Martin: Cred in acele valori care ne bucura sufletul, nu neaparat dressingul sau colectia de pantofi

Corina Martin vorbeste cu drag de cea mai frumoasa amintire de Craciun: nasterea fiului cel mic chiar in ajunul Craciunul, dar si despre cartile de poveste pe care si le cumpara din banii de la colindat.

Spune ca este un Mos Craciun clasic si ii place sa daruiasca un cadou fiecarei persoane cu care a lucrat pe parcursului anului.

"...cred mai ales in simboluri, in acele valori care ne bucura mai mult sufletul si spiritul, nu neaparat dressingul sau colectia de pantofi...", a spus Corina Martin, vicepresedinte Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si presedintele Asociatiei Litoral Delta Dunarii.

Crede ca mediul de afaceri din Romania are nevoie de predictibilitate si de siguranta din partea guvernantilor, iar jucatorii din turism de reducerea TVA.

Ce inseamna pentru dumneavoastra Craciunul?

Consider Craciunul cea mai frumoasa sarbatoare a anului. Atat ca simbol al crestinatatii, dar si ca una din putinele traditii nemuritoare, care ne aduce cele mai frumoase stari, sentimente si emotii.

Este acea perioada magica din an, cand devenim cu totii mai buni, mai sensibili, mai zambitori. Asa incat, daca ar fi sa aleg un singur cuvant ca sa definesc ce inseamna Craciunul pentru mine, as spune "Magie".

Cum si unde sarbatoriti Craciunul? Sunteti adepta Sarbatorilor traditionale sau preferati ceva mai neconformist?

Cred ca in viata exista momente si timpi pentru toate starile, optiunile, preferintele posibile. Uneori ne dorim ceva extravagant sau macar altfel, alteori ne intoarce spre traditii, valori, spirit autentic.

Sunt o persoana foarte complexa si diversa si la fel sunt si alegerile pe care le fac. Totusi, odata cu trecerea anilor si mai ales dupa ce familia devine tot mai mare, descoperi ca cel mai mult te implineste Craciunul acasa, in tara ta, alaturi de familia ta si de cei dragi, pentru ca eu cred ca, in sine, traditia sarbatorii de Craciun simbolizeaza o intoarcere "acasa"...

Care va este cea mai draga amintire de Craciun? Dar cadou?

Cea mai frumoasa amintire de Craciun si cel mai frumos cadou totodata a fost nasterea celui mai mic dintre cei trei copii ai mei, exact in ajun de Craciun, in anul 2000.

El se numeste Cristian Martin si este un Dragon de aur, conform horoscopului chinezesc, fiind nascut odata cu schimbarea mileniului. Nu poate exista alta alegere atunci cand este vorba de "cel mai frumos cadou de Craciun".

Va amintiti de vreo investitie facuta cu banii stransi "la colindat"?

Nu imi amintesc, din pacate, de investitii din banii de colindat, dar in mod sigur imi cumparam carti de povesti ... Am mers ani la rand la colindat, fara sa stiu pe atunci ca ma pregatesc in acest fel sa cant in fata unui public, pentru mai tarziu, ceea ce fac adesea acum, in ultimii ani, pentru un public din ce in ce mai numeros...

Imi placea traditia si ma atragea posibilitatea de castig propriu, pe eforturile mele si pentru mine ...

Ce i-ati cerut lui Mos Craciun anul acesta?

Anul acesta nu i-am cerut lui Mos Craciun decat liniste sufleteasca, pentru ca de asta am nevoie, mai ales.

A fost inca un an plin de provocari si evenimente, mai ales atunci cand esti o persoana care alege sa daruiasca enorm de mult timp si resurse pentru cauze si campanii in care se implica onorific, si de foarte multi ani deja.

Cand esti perfectionist si cand nu ai stare daca nu incepi, imediat ce ai incheiat un proiect, un altul, si mai provocator, nu-ti ramane decat ca, de Craciun macar, sa-ti doresti sa primesti putina liniste, o pauza si rabdarea de a le astepta ...

Ce fel de Mos Craciun sunteti? Ce va place sa daruiti si cum alegeti cadourile pentru familie, prieteni? Dar pentru partenerii de afaceri si angajati?

Sunt un Mos Craciun clasic. Caut sa aflu ce au nevoie si ce isi doresc cei dragi, incerc sa ii multumesc pe toti asa incat sa zambeasca cand isi deschid cadoul si apoi pun la cale surpriza...

Imi place sa stiu ca am daruit ceva, din mainile mele, fiecaruia dintre cei cu care lucrez sau ma inconjor pe parcursul acelui an.

Chiar daca nu intotdeauna cadourile sunt scumpe, pentru ca eu cred mai ales in simboluri, acele valori care ne bucura mai mult sufletul si spiritul, nu neaparat dressingul sau colectia de pantofi...

Daca ar fi sa-i cereti Mosului o masura economica pentru mediul de afaceri, care ar fi aceasta?

Mediul economic privat are nevoie de predictibilitate, de certitudini, de siguranta. Asta e prima si cea mai serioasa dintre problemele noastre in plan economic.

Daca ar fi sa definesc o masura anume pentru turism, in mod direct, as cere reducerea TVA in turism, ca semnal ca incepe sa se acorde atentie si pentru turismul romanesc.

Aveti o urare pentru romani in prag de Sarbatori?

Le doresc romanilor "o noua atitudine!", ca simbol al unei revolutii mentale si spirituale de care avem, fiecare dintre noi, atat de multa nevoie!

Si pentru ca nu pot sa fac abstractie de domeniul meu de activitate, le doresc sa aiba ragazul, dorinta, rabdarea, intelepciunea si putinta pentru a descoperi Romania turistica.

Voi continua sa promovez campania nationala pe care am initiat-o cu patru ani in urma si pe care am numit-o "VACANTA IN TARA MEA!".

Cred ca a sosit momentul sa redescoperim Romania, si sa promovam la randul nostru destinatiile romanesti de vacanta.

Ce urare aveti pentru partenerii dumneavoastra de afaceri?

Partenerilor de afaceri nu le pot dori decat ceea ce imi doresc si imi propun si

pentru afacerile mele: sa ne fie mai bine in 2014, in afaceri serioase si sigure

in Romania!

#Martin Craciun, #Corina Martin cadouri Craciun, #Martin urari Craciun , #Stiri Lifestyle