Concursul international de pian ''Frederic Chopin", castigat de o moldoveanca

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 09:12
1578 citiri
Concursul international de pian ''Frederic Chopin", castigat de o moldoveanca

Laura Balicov, din Chisinau, a castigat Marele Premiu al editiei a II- a a Concursului international de pian "Frederic Chopin", derulat in sala de concerte "Ateneu" din Bacau in organizarea Asociatiei 'Scoala de Pian' si primariei municipiului, cu suportul logistic si tehnic asigurat de Filarmonica 'Mihail Jora' din localitate.

Competitia a fost destinata prescolarilor, elevilor din liceele de arta si scolile de muzica (clasele I - XII), studentilor, precum si masteranzilor din universitatile si facultatile de muzica din tara si din strainatate, propunand stimularea pregatirii de specialitate a tinerilor muzicieni, precum si aprofundarea lucrarilor importante din repertoriul pianistic.

Juriul, format din dr. Verona Maier, de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Luciano Lanfrachi, pianist concertist italian, Tsarina Marinkova, pianista din Olanda, dr. Mihaela Spiridon de la Academia de Muzica 'Gheorghe Dima" Cluj Napoca si dr. Ioana Stanescu de la Universitatea de Arte 'George Enescu' Iasi, nu a avut o misiune usoara, deoarece la concurs s-au inscris peste 44 de tineri pianisti din Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Italia, Olanda si Franta, cu varste cuprinse intre sase si 25 de ani, un numar aproape dublu fata de anul trecut, dar si pentru ca marea majoritate a pianistilor, proveniti de la scoli interpretative diferite, s-au prezentat la un nivel de pregatire deosebit, a precizat pentru Agerpres profesorul Dragos Lungu, directorul concursului.

"A fost o editie reusita, mult mai buna decat aceea din 2013 ca nivel de prezentare, de interpretare, in conditiile la care cerintele si criteriile de apreciere le-am situat la nivele superioare. A fost, asadar, un concurs foarte dificil si ma bucur ca valoarea lui a fost in crestere. Castigatoarea Marelui Premiu va fi o mare performera. Vom mai auzi, in mod cert, de numele sau in importante evenimente culturale din Europa si din lume, cum vom mai auzi si de alti tineri pianisti remarcati la Bacau", a declarat pentru Agerpres, Verona Maier, presedintele juriului.

#concurs international pian, #concurs pian Frederic Chopin , #Stiri Lifestyle