Concerte de la celebra Carnegie Hall din New York, difuzate gratuit pe internet

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 11:58
1150 citiri
Concerte de la celebra Carnegie Hall din New York, difuzate gratuit pe internet
Foto: articles.chicagotribune.com

Celebra sala de concerte Carnegie Hall din New York a inceput, marti, transmiterea in direct si gratuit pe internet a spectacolelor sale de muzica clasica, intr-o incercare de a atrage mai multi spectatori.

Compania franceza Medici TV, care a difuzat deja pe internet numeroase evenimente importante din Europa, din domeniul muzicii clasice, a demarat colaborarea cu celebra sala de concerte Carnegie Hall, care are 2.800 de locuri, cu ocazia unui recital sustinut de mezzosoprana Joyce DiDonato, informeaza Mediafax.

Potrivit lui Clive Gillinson, director general si artistic al Carnegie Hall, exista multi melomani care nu se pot deplasa pana la New York.

"Putem astfel sa le aratam ce facem si sa ne largim audienta intre iubitorii de muzica clasica si de muzica in general", a declarat Gillinson pentru AFP.

Directorul institutiei culturale a precizat ca spectatorii din sala de concerte nu sunt deranjati de camerele video folosite pentru transmiterea pe internet a spectacolelor, pentru ca aparatele sunt foarte discrete.

Potrivit lui Herve Boissiere, fondator si director al Medici TV, serviciul a colaborat cu relativ putine institutii americane, dar, in mod paradoxal, 30% dintre utilizatorii sai sunt americani, nationalitatea cel mai bine reprezentata.

Colaborarea cu Carnegie Hall este foarte importanta, potrivit lui Boissiere. "De fiecare data cand veti vorbi cu muzicienii, va vor spune ca acustica de aici este unica", a declarat Boissiere.

Potrivit fondatorului Medici TV, utilizatorul mediu al serviciului are 51 de ani. "Ne aflam inca in linia traditionala a publicului de muzica clasica", a declarat Boissiere, care spera ca transmisiunile de pe internet vor diversifica audienta.

Medici TV, fondata in 2008, poate fi vizionata si cu ajutorul unei aplicatii. Imaginile pot fi vazute in transmisiune directa si apoi, inregistrate, timp de 90 de zile. Compania vinde si abonamente care permit accesul la arhiva.

Urmatoarele concerte care vor fi transmise in direct pe internet de la Carnegie Hall din New York sunt cele ale pianistului rus Daniil Trifonov si ale violonistei germane Anne-Sophie Mutter.

Opera Metropolitana din New York (The Metropolitan Opera House) a fost prima institutie culturala de profil care a transmis, incepand din 2006, o parte a spectacolelor sale, in direct si in sistem full HD.

#concerte Carnegie Hall, #concerte Carnegie Hall internet , #Stiri Lifestyle