Celebrul hotel Grand Budapest a fost recreat din 50.000 de piese Lego

Marti, 17 Iunie 2014, ora 16:13
1385 citiri
Celebrul hotel Grand Budapest a fost recreat din 50.000 de piese Lego

Cladirea care apare pe afisul filmului "Hotelul Grand Budapest/ Grand Budapest Hotel", regizat de Wes Anderson, a fost reconstituita de o echipa formata din 10 persoane, coordonata de Ryan Ziegelbauer, si a avut nevoie de 575 de ore de munca si de 50.000 de piese Lego.

Hotelul in miniatura are o inaltime de doi metri, o latime de 1,9 metri si cantareste 68 de kilograme. Acesta va putea fi admirat la A+D Architecture and Design Muzeul arhitecturii si designului A+D din Los Angeles, in cadrul expozitiei "Come In! S, M, L, XLA", dedicate dimensiunilor si constructiei la scara in arhitectura, potrivit Mediafax.

Aceasta cladire din piese Lego este al doilea proiect de acest gen inspirat din filmele lui Wes Anderson - un fan al peliculei "O familie geniala/ The Royal Tenenbaums" recreand distributia acestui film din piese Lego.

"Hotel Grand Budapest" (2014) descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar administrator al unui mare hotel european din perioada interbelica, si ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al sau.

Inspirat de doua carti scrise de autorul austriac Stefan Zweig ("Suflete zbuciumate/ Ungeduld des Herzens" si "Rausch der Verwandlung"), filmul prezinta un furt de proportii si recuperarea unei picturi renascentiste, dar si lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbarilor dramatice ce au afectat Europa, in pragul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Alaturi de Ralph Fiennes, in film joaca actorii F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody si Tilda Swinton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hotel Grand Budapest, #piese Lego hotel Grand Budapest, #filme Wes Anderson , #Stiri Lifestyle