Ce conține hrana uscată pentru câini?

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 18:34
339 citiri
Ce conține hrana uscată pentru câini?
FOTO: unsplsh.com

La fel cum se întâmplă și în cazul nostru, al oamenilor, mâncarea joacă un rol esențial în menținerea unei stări bune de sănătate. O dietă corectă poate ajută la prevenirea și gestionarea unei varietăți de afecțiuni de sănătate, cum ar fi obezitatea, problemele dentare și problemele digestive. De aceea, înainte de a îi cumpără câinelui un anumit sortiment de mâncare uscată, este esențial să știi ce conține.

Dacă ai un câine, cu siguranță îți dorești să îi oferi tot ce este mai bun pentru a avea o viață fericită și sănătoasă. Unul dintre modurile în care poți asigura bunăstarea companionului tău este alegerea unui sortiment de mâncare uscată câini de bună calitate.

Ce ingrediente conține mâncarea uscată pentru câini?

În general, cele mai multe sortimente de mâncare pentru câini conțin următoarele tipuri de ingrediente:

  • sursă principala de proteine: carne sau făină de carne de pui, vită sau peste;
  • surse de carbohidrați: cereale precum orez, grâu sau porumb;
  • surse de grăsimi: uleiul de peste, semințe de în;
  • surse de vitamine și minerale: legume și fructe (adesea este vorba despre morcovi, mere, mazăre), dar și suplimente de vitamine și minerale, adăugate pentru a asigura o nutriție completă.

În funcție de brand și de tipul de mâncare uscată, aceste ingrediente pot varia. De asemenea, calitatea ingredientelor folosite în mâncarea pentru câini pot avea un impact major asupra calității hranei. Unele sortimente de mâncare pentru câini conțin ingrediente de umplutură sau de slabă calitate, care nu vor aduce un aport nutrițional benefic câinelui. Alte ingrediente pot fi dăunătoare pentru câini și pot provoca reacții alergice sau diverse probleme de sănătate. Să luăm exemplul a două sortimente diferite de mâncare uscată pentru câini, unul care conține proporții mari de carne proaspătă presată la rece, vitamine, minerale și altul făcut cu făină de oase sau cenușă. Este evident faptul că primul exemplu este de preferat, asigurându-i câinelui un aport nutrițional optim.

Mâncarea câinelui – Recomandări de hrană uscată completă

Dacă ai nevoie de recomandări de hrană uscată de calitate superioară, care îi va asigura câinelui aportul de proteine, vitamine și minerale de care are nevoie, avem pentru ține câteva sugestii, selectate cu ajutorul specialiștilor PetVet, o echipa din care fac parte inclusiv medici veterinari.

Wildfull Adult Mediu-Maxi - Hrană uscată ultra-premium cu mistreț

Ideală pentru câini de talie medie și mare, această mâncare uscată are un conținut ridicat de carne. Pe lista de ingrediente putem regăsi 25% carne de mistreț deshidratată, 9% carne de vită și porc deshidratată, 9% ficat de porc hidrolizat, 5% carne de vită deshidratată. În plus, mâncarea conține surse de grăsimi sănătoase: grăsime de vită și semințe de în, care vor contribui la o piele sănătoasă și blană strălucitoare a câinelui. Pentru un aport nutritional optim, Wildfull este îmbogățită cu legume, beta glucani și un amestec de vitamine și minerale.

Gama Wildfull ultra-premium, pe care o găsești la PetVet Shop, este extrem de variată. În afară sortimentului de mâncare cu mistreț pentru câinii de talie medie și mare, mai poți găsi și variante cu somon, miel, vânat și altele, atât pentru juniori, cât și pentru câini adulți.

Privilege Puppy All Breed – Hrană uscată super-premium cu pui și orez

Ideală pentru câini juniori cu vârstă de până la 10 luni, dar și pentru mamele gestante, mâncarea Privilege Puppy All Breed poate fi oferită indiferent de rasă. Pentru că este destinată unei categorii speciale de câini – puii și mamele – această mâncare este special formulată, conținând proteine cu valoare biologică ridicată, minerale, vitamine și oligoelemente.

De exemplu, pentru piele sănătoasă, blană strălucitoare și dezvoltarea corectă a vederii sau sistemului nervos, Privilege Puppy este îmbogățită cu ingrediente precum acizi grași Omega 3 și 6, vitamina A, zinc și biotina. De asemenea, adaosul de antioxidanți din formulă acestui tip de mâncare oferă un plus de rezistență imunologica atât de necesară în primul stadiu de viață al câinelui.

În gama Privilege Puppy poți găsi inclusiv sortimente speciale pentru cățeii care aparțin raselor mici sau pentru cei de talie mare. Consulta chiar acum oferta PetVet Shop, pentru a alege mâncarea uscată potrivită puiului tău.

La PetVet Shop găsești peste 150 de variante de mâncare uscată pentru câini, din care poți alege sortimentul ideal pentru companionul tău. Indiferent de mâncarea uscată pe care o vei alege pentru câine, este important ții cont de nevoile specifice ale patrupedului, cum ar fi vârstă, talia și nivelul de activitate. Un câine junior, de exemplu, are nevoi nutriționale diferite față de unul adult, iar câinele de talie mare are nevoie de un aport caloric diferit de unul de talie mică. În general, alegerea unei hrane complete de bună calitate, potrivită pentru nevoile specifice ale câinelui tău, va asigura nutriția adecvată pentru că prietenul tău blănos să fie sănătos și fericit alături de ține un timp îndelungat.

#hrana caini, #hrana uscata caini, #animale de companie , #Stiri Lifestyle