Cat de mult ii afecteaza pe copii esecul la un concurs de talente si ce trebuie sa faca parintii

Vineri, 05 August 2016, ora 08:47
957 citiri
Cat de mult ii afecteaza pe copii esecul la un concurs de talente si ce trebuie sa faca parintii
Foto: Pexels/Froken Focus

In ultima vreme au aparut tot mai multe concursuri de talente pentru copii. Insa, ca in orice competitie, nu toti cei care participa castiga si de multe ori cei mici sufera cand nu ies invingatori.

Dincolo de efectul pe care il are pe moment acest esec, este foarte important sa ne gandim la modul in care copiii sunt afectati pe termen lung.

Ziare.com a stat de vorba cu Bogdan Constanciuc, psihoterapeut si terapeut ocupational; terapeut la Centrul Educational pentru Copii Isteti - www.copilcuminte.ro, pentru a afla ce inseamna pentru cei mici faptul ca nu se claseaza pe primul loc in cadrul concursurilor de talente.

"Copiii nu percep decat tabloul construit de familia/mediul in care se dezvolta. Ei au nevoie sa inteleaga joaca si sa se bucure de ea fara sa intre in competitie cu ceilalti. Cea mai importanta competitie este cu ei insisi.

Un concurs de talente este, practic, o confruntare a copilului cu oglinda construita de familie privind 'cine sunt eu'. De aceea, parintii ...citeste mai departe despre "Cat de mult ii afecteaza pe copii esecul la un concurs de talente si ce trebuie sa faca parintii" pe Ziare.com

#copii concursuri talente, #copii esec concurs talente , #Stiri Lifestyle