Casa din lemn: ce trebuie sa stiti inainte de a o construi

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 16:10
26054 citiri
Casa din lemn: ce trebuie sa stiti inainte de a o construi

Construirea unei case din lemn atrage din ce in ce mai multe persoane. Dar, inainte de a incepe acest tip de proiect, cateva mici clarificari sunt adesea binevenite. Avantaje, dezavantaje si comparatii cu alte tipuri de constructii mai traditionale. Un mic ghid despre "casa din lemn".

Dupa o lunga perioada in care acest tip de casa a fost numita un pic invechita (din cauza cabanelor de munte), constructia din lemn tinde sa creasca in popularitate datorita reputatiei sale pentru constructie ecologica si pentru avantajele tehnice si estetice.

Casele din lemn: o mare libertate arhitecturala

De fapt, lemnul a devenit un material ales de arhitecti pentru proiecte de constructii a caselor in linii moderne si contemporane. Motivul pentru aceasta popularitate este, in primul rand, materialul care permite o mare creativitate arhitecturala. Flexibilitatea lemnului, usurinta sa (rezistenta sa este foarte mare in comparatie cu greutatea lui, fiind foarte usor), combinate cu tehnicile de constructie mai sofisticate fac din acesta materialul ideal pentru rezultate arhitecturale foarte diferite unul de altul. Un motiv in plus pentru a alege lemnul este faptul ca acest material este potrivit pentru producerea de expansiune.

Casa din lemn: mai mult spatiu de locuit

O alta problema legata de metrii patrati: zona livingului. Proiectantii de la proiect-case.ro sunt de parere ca, in comparatie cu alte sisteme de constructie traditionale (cum ar fi caramida sau cimentul), o casa pe structura de lemn va avea pereti mai subtiri, dar va prezenta aceeasi soliditate si nivel de izolare. De fapt, casa pe structura de lemn permite izolarea direct in grosimea peretelui, reducand astfel grosimea peretilor. Rezultatul : o crestere semnificativa a spatiului de locuit. Retineti, totusi, ca si caramizile de izolare monomur sunt o solutie pentru construire si izolare, care ajuta la reducerea grosimii peretilor oferind in acelasi timp o izolare eficienta.

Casa de lemn: se incalzeste usor dar nu mentine caldura

Atentie la performanta termica. O casa pe structura de lemn are o mare performanta de izolare prin eliminarea puntilor termice. Cu toate acestea, modele de case din lemn nu vor fi superioara celorlalte tipuri de constructii. Totul depinde de izolatia pentru care veti opta. Cu toate acestea o casa pe structura din lemn nu poate fi comparata cu o casa de caramida izolata bine. Este adevarat ca o constructie din lemn are proprietati bune de izolare, dar este important sa stiti ca materialul lemnos nu mentine foarte bine caldura. Pe scurt, casa din lemn se va incalzi mai repede, dar nu va pastra caldura la fel de eficient ca o casa zidita, bine construita si bine izolata.

Casuta din lemn: un loc de joaca pentru copii

Pe langa casa principala tot din lemn se poate construi in curte direct pe pamant sau chiar intr-un copac o casuta simpla pentru copii, unde acestia sa-si creeze un loc de joaca ce le poate oferi mai multa intimitate si o va putea folosi ca loc de intalnire si de joaca cu prietenii sai. Majoritatea copiilor isi doresc sa aiba o casuta in copac, asa ii vei face sa stea mai mult afara in aer liber. Costurile unei astfel de casute sunt destul de mici si depind destul de mult de complexitatea proictului.

Construirea in lemn este scumpa?

O chestiune legata locatia proiectului dvs. este daca aceasta constructie din lemn este mai scumpa in anumite regiuni. Avand in vedere ca in Romania exista suficint material lemnos, zona nu ar trebui sa implice diferente de pret semnificative. Singurele diferente pentru astfel de cladiri din lemn ar trebui sa fie legate de tipul de lemn utilizat, de marimea proiectului si de modul de constructie (casa cu structura din lemn, case de lemn stratificat, etc ).

Sursa: comunicatedepresa.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructie casa lemn, #casa lemn 2013, #proiect casa lemn , #Stiri Lifestyle