Capitala isi aprinde luminile de sarbatori

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 08:39
1855 citiri
Capitala isi aprinde luminile de sarbatori

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va da miercuri seara startul sarbatorilor de iarna pe esplanada cu statui de la Piata Universitatii, prilej cu care vor fi aprinse si luminile de sarbatori.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Generale,50 de craciunite si de 50 de tineri vor purta miercuri faclii aprinse, simbolizand lumina sfanta a sarbatorilor, iar corul de copii "Andante" va interpreta colinde.

Alaturi de micii artisti, zanele si spiridusii lui Mos Craciun vor crea povestea magica a Craciunului iar echipa "Chambres d"OR" va realiza picturi pe sticla specifice sarbatorilor de iarna, ce vor fi proiectate pe doua dintre cladirile din vecinatate. Si cladirea Universitatii Bucuresti va fi impodobita de proiectii care vor crea in centrul Capitalei o atmosfera magica de sarbatori.

In noul spatiu pietonal creat deasupra parcarii subterane de la Universitate, Primaria Municipiului Bucuresti, prin CreArT - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, va organiza in perioada 5 decembrie - 3 ianuarie evenimentul Bucharest Christmas Market.

Astfel, in centrul Capitalei, toti vizitatorii, indiferent de varsta, sunt asteptati la Targul de Craciun, unde, pe langa cele 65 de casute decorate de sarbatoare, a fost amplasat un brad de 17 metri, impodobit cu 2.500 de becuri galbene si 600 de lucrari de arta ce formeaza un puzzle.

Din peisaj vor face parte sania cu reni si casa lui Mos Craciun si un carusel pentru cei mici. De asemenea, tot aici vor avea loc o serie de concerte, precum si o campanie umanitara - "Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun".

La Bucharest Christmas Market, mesterii populari le vor prezenta trecatorilor obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale. Nu vor lipsi nici obiectele si podoabele specifice Craciunului, precum globurile pictate manual, coronitele din crengute de brad, ghirlandele si lumanarile parfumate.

Targul va mai oferi doritorilor produse gastronomice traditionale, turta dulce, cozonaci, prajituri, magiun, miere si produse apicole, carnati, toba, pastrama etc.

Printre cei invitati la Bucharest Christmas Market se numara interpretii de muzica populara Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocarita si Stefan Cigu, Gelu Voicu, Lavinia Goste, Marius Zorila, Orchestra Nationala de Tineret, Loredana si Agurida, Calin Geambasu band, baletul Edi Stancu, Narcisa Suciu, Paula Seling, Ducu Bertzi, DJ Project si Adela Popescu, Taxi, Bere Gratis, Provincialii si multi altii.

Pentru a veni in sprijinul copiilor fara posibilitati materiale, toti vizitatorii targului sunt asteptati la Casa lui Mos Craciun, unde se vor putea dona jucarii si carti, in campania "Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun", care se desfasoara pentru al treilea an consecutiv.

Pentru a se crea o lume magica a Craciunului, locul a fost decorat cu zece tone de cetina, peste 3.000 de becuri colorate si cu aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase.

Peste 100.000 de beculete si globuri luminoase impodobesc domeniului Brancovenesc in asteptarea lui Mos Nicolae si a lui Mos Craciun, Primaria Municipiului Bucuresti organizand la Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" Mogosoaia, in zilele de 6 si 7 decembrie, spectacole dedicate copiilor.

#lumini sarbatori Craciun Bucuresti, #lumini sarbatori Capitala, #sarbatori Craciun Bucuresti , #Stiri Lifestyle