Cap al mafiei siciliene, arestat la Londra

Joi, 08 August 2013, ora 15:46
1639 citiri
Cap al mafiei siciliene, arestat la Londra

Un cap al mafiei siciliene, Domenico Rancadore, condamnat la sapte ani de inchisoare in Italia pentru legaturile sale cu Cosa Nostra - mafia siciliana -, a fost arestat la Londra dupa ce timp de aproape 20 de ani a reusit sa se sustraga justitiei, a anuntat joi politia britanica.

Domenico Rancadore, in varsta de 64 de ani, a fost arestat miercuri seara de ofiteri ai celulei responsabile de extradari, in baza unui mandat de arestare european din 1998, se precizeaza intr-un comunicat al politiei, transmit Associated Press si AFP.

Rancadore a fost condamnat in contumacie de autoritatile italiene pentru "participare la o asociatie mafiota intre 17 decembrie 1987 si 13 aprilie 1995, la Palermo", in Italia, si figura pe lista cu cei mai periculosi criminali tinuta de Ministerul italian de Interne. Cautat din 1994, el urma sa compara joi in fata tribunalului din Westminster (Londra).

Fostul lider al mafiei la Trabia /Sicilia/ isi deschisese se pare la Londra o agentie de turism. Casatorit cu o britanica si tatal a doi copii, "u profissuri" - profesorul, in siciliana - a fost retinut in timp ce se intorcea la domiciliul sau.

#arestare mafiot Londra, #cap mafie Siciliana Londra, #arestare Cosa Nostra , #Stiri Lifestyle