Bulgarii fac Pastele cu miel din Romania sau Macedonia

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 11:21
3230 citiri
Bulgarii fac Pastele cu miel din Romania sau Macedonia
Sursa foto: Antena3.ro

Bulgarii vor face Pastele cu miel din Romania sau din Macedonia, scrie marti cotidianul Standart de la Sofia. In districtul Dobrici se ofera carne de miel din Romania. Comerciantii bulgari importa cartea de la vecini, dar o vand ca fiind autohtona.

Dzavit Bitula din satul Karapelit, care este proprietarul a 1.500 ovine, sustine ca crescatorii de animale din Romania primesc subventii mult mai mari din partea statului. In Romania subventia este de 40 de euro pe animal, in timp ce la noi este de 30 leva (15 euro). In opinia lui, sunt necesare masuri urgente pentru salvarea sectorului.

Producatorii vand un miel cu 5 leva (2,5 euro) pe kilogram, iar in magazine pretul pe un kilogram de carne este triplu, de 14-15 leva, spune Bitula.

Locuitorii din sud-vestul Bulgariei se organizeaza si fac excursii in Macedonia pentru a cumpara miei, mai scrie ziarul. In Macedonia, un kilogram de carne se vinde cu putin sub 5 euro, in timp ce in Bulgaria, in magazine, pretul este in medie cu 2 euro mai mare. Potrivit lui Valeri Hristov (65 de ani) din orasul Kiustendil calitatea productiei macedonene este excelenta. Bulgarii rareori cumpara un miel intreg, in cele mai multe cazuri, cateva persoane impartasesc un animal.

#paste bulgaria, #export carne miel Romania, #crescatori ovine Bulgaria, #pret carne miel Romania, #sarbatoare Paste Ortodox , #Stiri Lifestyle