Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetul Guvernului pentru paralimpici: 600.000 de euro

Bugetul Guvernului pentru paralimpici: 600.000 de euro


Guvernul ii va recompensa pe eventualii medialiati la Jocurilor Paralimpice exact ca si pe cei care au obtinut rezultate foarte bune si la recenta Olimpiada, afirma premierul Victor Pona, intr-un mesaj in care le ureaza succes sportivilor romani participanti la evenimentul care incepe miercuri.

Statul roman a recompensat medaliile de aur de la Olimpiada cu 100.000 de euro.

Romania participa la Jocurile Parlampice cu cea mai mare delegatie de la oganizarea acestei competitii. ├×ara noastra va fi reprezentanta de sase sporitivi la probele de atletism, paraciclism, natatie si tenis de masa.

"Din multe puncte de vedere, sportivii nostri sunt deja olimpici, intrucat, prima si cea mai grea victorie pe care au obtinut-o a fost cea asupra spiritului - nu intamplator, motto-ul Jocurilor Paralimpice este ?spirit in miscare?. Sunt oameni cu totul si cu totul speciali, intrucat obtin performanta sportiva in conditii extrem de dificile si in ciuda greutatilor vietii cu care majoritatea dintre noi nu ne confruntam. Este o performanta pe care doar cei cu o ambitie si un spirit de fier o pot realiza", a declarat premierul Victor Ponta.

Cei sase sportivi sunt Florin Cojoc, Eduard Carol Novak, Imre Torok, Naomi Ciorap, Samuel Ciorap si Dacian Makszin.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1085 ori