Biroul de acasă: 4 încăperi unde îl poți amenaja

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 17:23
688 citiri
Biroul de acasă: 4 încăperi unde îl poți amenaja
birou FOTO: unsplash.com

Dacă lucrezi de acasă, ar trebui să știi că munca în aceste condiții poate fi extrem de solicitantă. Deși poate părea mai ușor să lucrezi din confortul casei tale, în realitate, vei vedea că acest lucru poate fi foarte solicitant, mai ales dacă nu îți creezi un spațiu potrivit pentru a lucra în mod eficient. Iată unde ar trebui să îți amplasezi biroul dacă vrei ca roadele muncii tale să fie cât mai vizibile.

Livingul casei tale

Pentru că este un spațiu amplu, care se bucură de multă lumină naturală, livingul casei tale se dovedește a fi perfect pentru a-ți amenaja aici un birou. Cumpără o comodă pentru living și folosește-o pentru documente sau un birou de dimensiuni potrivite și, de asemenea, amenajează spațiul astfel încât să poți prelua și vizite, la nevoie.

O canapea și câteva fotolii sau colțare, o masă centrală, pe care să fie mereu câteva atenții sau pe care să servești ceai sau cafea vizitatorilor, sunt doar câteva dintre ideile la care poți apela pentru a te bucura de un veritabil birou chiar în livingul tău.

Nu uita să iluminezi în mod corect livingul pentru că vei avea nevoie de multă lumină ca să lucrezi. De asemenea, ia în calcul și nivelul de trafic, pentru că, dacă lucrezi din living, trebuie să ții cont și de numărul vizitatorilor și al membrilor familiei care trec pe acolo.

Dormitorul poate fi o opțiune de amenajare

Specialiștii afirmă că este indicat să delimitezi foarte bine zona de dormit de cea în care lucrezi; uneori, însă, amenajarea unui birou în dormitor se poate dovedi chiar utilă. Tot ce ai de făcut este să îți achiziționezi un mic birou și un scaun, pe care să le pui în zona ferestrei, ca să te bucuri de multă lumină naturală. Este important însă să îți amintești că muncind de acasă nu înseamnă că trebuie să îți petreci timpul doar la birou. Delimitează cumva programul de lucru și respectă orele de odihnă, chiar dacă biroul e la doar câțiva metri de pat.

Balconul închis, perfect pentru un birou mic

Unele persoane optează pentru amenajarea balconului direct pe balcon. Dacă acesta este închis și suficient de spațios încât să îți permită acest lucru, atunci poți încerca un astfel de aranjament. Va fi nevoie, uneori, de o curățare a zonei, de amplasarea unui birou efectiv și de mobilare conform cerințelor unui spațiu de lucru.

La nevoie, poți folosi și câteva accesorii de efect, cum ar fi lămpile, ghivecele cu flori sau articolele de artă, pe care să le așezi discret în noul tău „birou“.

Bucătăria și zona de dining

Specialiștii afirmă că bucătăria nu este o opțiune tocmai bună pentru amplasarea unui birou, însă aici depinde foarte mult și de tipul muncii prestate, dar și de conformația casei tale. Dacă vorbim despre un apartament tip studio, vei vedea că acesta poate fi amenajat și cu un mic birou în zona bucătăriei sau în zona de dining, dacă se restructurează ușor spațiul.

Indiferent unde decizi să-ți amplasezi biroul, ar trebui să știi că vei avea nevoie de câteva condiții esențiale: liniște și intimitate pentru concentrare, lumină, căldură și acces la toate resursele care îți pot face lucrul mai eficient. În acest fel, biroul tău va fi un spațiu unde vei lucra productiv, iar munca de acasă va fi, cu siguranță, cea mai bună alegere pentru tine.

4 motive pentru care spațiile de birouri prietenoase sunt esențiale pentru atragerea și retenția angajaților
4 motive pentru care spațiile de birouri prietenoase sunt esențiale pentru atragerea și retenția angajaților
În ultima vreme, tot mai multe persoane au înțeles că un spațiu de birou prietenos, care oferă tot confortul, este esențial pentru atragerea și retenția angajaților. Însă, nu doar...
#birou, #amenajare birou, #birou de acasa , #Stiri Lifestyle